Mijn ingevulde zoekopdracht kleurt geel en je ziet mij staan in de groene trui. Uitkijkpost van 4 januari 2006.
Mijn ingevulde zoekopdracht kleurt geel en je ziet mij staan in de groene trui. Uitkijkpost van 4 januari 2006. Foto: Ilse Bloemendal

Archief Uitkijkpost

Human Interest Heiloo

HEILOO - Uitkijkpost heeft een archief, waar u alle kranten van Uitkijkpost ingescand kan vinden. Alle kranten vanaf 1952 zijn online te vinden. U kunt daar een zoekterm invullen en vervolgens krijgt u alle nieuwsberichten te zien die uw zoekterm bevatten. Stagaire Ilse zocht uit hoe het werkte.

"Na het klikken op de vuurrode letters 'Archief Uitkijkpost' op de website, kwam ik in het krantenarchief terecht. Ik tikte automatisch mijn naam in en ik kreeg gelijk vele hits. Zo vond ik zelf mijn 'Geboorten bericht' in de krant van 4 december 1996. Daarna kwam ik in 2004 uit, ik was geslaagd voor mijn A-Diploma bij zwembad Loos. Vervolgens stond ik weer in 2006 in de krant met mijn B-Diploma en met mijn C-diploma in 2007. Ook kwam ik veel berichten tegen van GTH, waar ik vroeger met heel veel plezier turnde en trampoline sprong. Ook vond ik een bericht waar ik een prijs gewonnen had van een actie van Nivon in 2006. Van alle 120 ballonnen die werden loslaten kwam mijn ballon samen met een andere ballon terecht in Duitsland. Ik sta vrolijk met mijn prijs in handen.

Ook kwam ik mindere leuke berichten tegen, zo de overlijdensberichten van mijn opa en oma in 2012. Gelukkig was het in 2008 weer tijd voor goed nieuws: ik was geslaagd voor mijn type-diploma bij Dompvloet Opleidingen. Ook kwam ik mijn ingezonden brief tegen, die ik in 2011 een keer had gestuurd. Mijn allereerste zelfgeschreven artikel in Uitkijkpost! Ik dacht dat ik die dit jaar had geschreven, maar gelukkig frist het Uitkijkpost Archief mijn geheugen op. De laatste keer dat ik zelf in de krant benoemd werd was gelukkig leuk nieuws: Ik was geslaagd voor mijn Havo Diploma op het Jac. P. Thijsse College te Castricum. In 2016 en 2017 stuit ik op mijn zelfgeschreven artikelen voor Uitkijkpost.

Ik vind het een raar idee dat ik nu zelf bij Uitkijkpost werk. Ik had dat toen echt niet kunnen bedenken. Je kan niet in de toekomst kijken, maar wel in het verleden. Aangezien ik zelf veel dingen was vergeten die ik terugvond in Uitkijkpost Archief, vond ik het enorm interessant."

Bent u ook benieuwd geworden naar uw 'Uitkijkpost geschiedenis?' Bezoek dan de site www.uitkijkpost.nl en klik op het 'Archief Uitkijkpost' op de homepage en vul dan ook uw zoekterm in. U hoeft natuurlijk niet persé uw naam in te vullen. U kunt ook kijken naar familie, vrienden of  bepaalde gebeurtenissen. Het Uitkijkpost Archief wordt constant vernieuwd, zo worden kranten die er nog niet in staan, binnenkort toegevoegd aan het archief.

Tekst: Ilse Bloemendal

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant