Afbeelding

BUCH gemeenten maken begroting bekend

Financieel Heiloo

De BUCH-gemeenten hebben de voorgenomen begroting voor de geldstromen binnen de gemeenschappelijke regeling Werkorganisatie BUCH bekend gemaakt.

Er is niet alleen een begroting voor 2017 bekend gemaakt, maar ook meteen voor 2018 omdat het tijdstip voor het aanleveren van de begroting 2018 zo dicht ligt op het tijdstip van het aanleveren van de begroting 2017.  In tegenstelling tot de deelnemende gemeenten, Heiloo, Bergen, Castricum en Uitgeest, heeft De BUCH geen eigen inkomsten anders dan de bijdrage van de deelnemende gemeenten.

Er is voor € 56,8 miljoen aan uitgaven begroot voor zaken als bestuur en ondersteuning, veiligheid, verkeer, economie, onderwijs, sport, cultuur en recreatie, het sociaal domein. volksgezondheid en milieu en volkhuisvesting.

Het grootste bedrag, ruim € 30 miljoen, wordt besteed aan bestuur en ondersteuning en de tweede grote kostenpost is het sociaal domein waarvoor ruim € 7 miljoen wordt uitgetrokken.

Van het totaalbedrag van € 56,8 miljoen komt € 18,5 miljoen voor rekening van de gemeente Bergen (32,61%), € 6,8 miljoen voor Uitgeest (12,04%), € 19,4 miljoen voor Castricum (34,19%) en € 12,0 miljoen voor de gemeente Heiloo (21,16%).

De ontwerpbegroting voor 2018 bedraagt € 58,1 miljoen. Binnen de BUCH-organisatie willen de gemeenten vaker in gesprek gaan met de inwoners en ondernemers bij het maken van beleid en het verbeteren van de dienstverlening.

Bron: Beatfm

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant