Het Behn Quartet
Het Behn Quartet

Behn Quartet in Witte Kerk Heiloo

Cultuur Heiloo

HEILOO - Het Behn Quartet treedt zondag 8 januari op in de Witte Kerk van Heiloo. De musici van dit strijkkwartet, dat zijn basis in Londen heeft, komen uit Engeland, Nederland, Nieuw-Zeeland en Wales. Aanvang 15.00 uur.

Het ensemble is genoemd naar Aphra Behn, de zeventiende-eeuwse dichteres, toneelschrijfster, spionne, feministe en politiek activiste. Op het programma staan strijkkwartetten van Haydn, Mendelssohn, Britten en Auerbach.

Het Behn Quartet is winnaar van de Cavatina Chamber Music Fellowship aan de Royal Academy of Music 2016/2017. Ook ontving het kwartet de 'Amadeus prijs', eveneens uitgereikt door de Royal Academy. Het kwartet speelde de wereldpremière van Sir Peter Maxwell Davies' laatste werk in St. John's Smith Square en gaf een live concert voor BBC Radio 3. Het kwartet gaf recitals op het West Cork Chamber Music Festival in Ierland, het Norfolk & Norwich Festival, Guiting Music Festival, the Southbank Centre, Freemasons Hall, Colston Hall, en concerten voor Brel Music in Frankrijk.

Reservering via www.concertenwittekerk.nl. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de Schrijverij, Heerenweg 199, Heiloo.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant