Afbeelding

"Wat doe jij nou?!": Trienke Bakker

Human Interest Heiloo

Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) laat elke maand een andere vrijwilliger aan het woord. Deze maand is dat de enthousiaste Trienke Bakker. Zij bemant al vijf jaar de balie van het VIP, waar zij passend vrijwilligerswerk zoekt voor wie langs komt. Daarnaast organiseert zij 'Vrijwilligers Bedankt' en 'NL doet' en notuleert ze bij de vergaderingen van het VIP.

Sinds 10 jaar werkt Trienke voor Stichting Opkikker te Almere waarbij ze verwendagen door heel Nederland organiseert voor langdurig zieke kinderen en hun gezin. Ze wilde daarnaast graag in Heiloo werken en is daarom vijf jaar geleden begonnen bij het VIP. Ze vindt het werk afwisselend en het team gezellig. "Ik vind het nog steeds leuk om mensen te adviseren". Soms zijn mensen minder goed bemiddelbaar en daarvoor is nu het project 'Gewoon Doen' gestart. Hierbij kunnen mensen onder begeleiding van een vrijwilligerscoach toch werken.

De mensen die langskomen zijn heel divers. Naast ouderen zijn er de laatste jaren steeds meer jongeren en mensen zonder werk, die zoeken naar een zinvolle vrijetijdsbesteding. Ook asielzoekers die inburgeren melden zich graag voor vrijwilligerswerk. Trienke doet met alle plezier iets extra's. Zo bracht ze kortgeleden een Syrische vrijwilligster, die in Syrië Engelse taal en literatuur doceerde, in contact met een docent Engelse literatuur hier.

Vorig jaar zag ze een functie voorbijkomen die ze zelf graag wilde hebben: gastvrouw zijn bij gemeentelijke huwelijken in het Witte kerkje. Alhoewel ze het ontzettend naar haar zin had, is ze na een jaar gestopt. De meeste huwelijken worden gesloten in de periode dat zij samen met haar man op vakantie is. Ook voor haar man heeft ze iets leuks gevonden, hij is penningmeester geworden bij de bibliotheek.

Op de vraag 'wat geeft vrijwilligerswerk je?' antwoord Trienke: "Heel veel voldoening, een zinsvolle vrije tijdsbesteding en het gevoel dat je iets nuttigs doet voor de maatschappij!"

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk in Heiloo kunt u kijken op: www.vipheiloo.nl

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant