De burgemeester spelt de onderscheiding bij Marry van Dijk op.
Foto: Stip Fotografie
De burgemeester spelt de onderscheiding bij Marry van Dijk op. Foto: Stip Fotografie

Creatieve en betrokken vrijwilliger ontvangt Koninklijke onderscheiding

Human Interest Heiloo

HEILOO - Een sprakeloze Marry van Dijk ontving op 15 december een Koninklijke onderscheiding van burgemeester Hans Romeyn. Zij krijgt deze onderscheiding vanwege haar inzet voor en betrokkenheid bij de jeugd en de ouderen in Heiloo, alsmede voor haar creatieve bijdrage voor de operette vereniging. 

Van 1967-1990 was Marry was hoofdleidster van de Scouting Heiloo. Zij verzorgde wekelijks een spelprogramma en verzon opdrachten zoals fluitenkoord knopen, morse--seinen leren, EHBO lessen of een schilderij maken van natuurlijke materialen. Eén keer per jaar ging zij met een afzonderlijke groep op zomerkamp. Dat pakte zij betrokken en grondig aan. Ze inspecteerde vooraf het terrein, bezocht de ouders en wist zo alles over de kinderen. Ze maakte er een prachtige week van met thema's en verkleedpartijen.

Hart en nieren
Daarnaast was Marry tot 2011 in dienst als activiteitenbegeleider bij de zorginstelling Overkerck. Daarna startte zij direct als vrijwilliger op de groepsverzorging van Overkerck waar ouderen met een dementie worden opgevangen. Zij kookt daarnaast ook maandelijks samen met en voor de bewoners. Daar weet Marry de inwoners goed bij te betrekken.

Marry van Dijk is een hulpverleenster in hart en nieren. Ze weet ook altijd iets creatiefs te verzinnen. Zoals in 2015 toen Marry in het kader van NL-Doet samen met andere vrijwilligers een speurtocht met opdrachten had verzonnen en uitgezet door het huis.

Rekwisieten
Marry is sinds 1968 Lid van de Heilooër Operette Vereniging. Sinds 1981 zorgt zij voor de rekwisieten van de operettes. Alle operettes zijn anders, denk hierbij aan ander tijdperk, ander land. Dit betekent dat er met een beperkt budget steeds nieuwe rekwisieten worden gemaakt. Zij gaat daarbij op zoek naar de benodigde artikelen. Zij maakt bijvoorbeeld maskers, schalen met fruit van papier mache, pistolen, messen, spiegels en meubeltjes.

Marry is bestuurslid geweest van 1979 tot 1981 van het clubblad "Parlando" Zij behoort tot de "harde kern" van H.O.V. Een stimulerende kracht in de altengroep, steeds op de achtergrond maar altijd aanwezig. Met veel passie rekent zij de verzorging van de rekwisieten tot haar verantwoording.

Mevrouw Marry van Dijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Romeyn samen met Marry en haar man Martin.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant