Afbeelding

Kerstexposities in De Hofdijk Heiloo

Cultuur Heiloo

Tijdens de Kerstdagen en op Oud- en Nieuwjaarsdag presenteren onderstaande groepen hun werk in de lokalen van de Hofdijk. Zo krijgt u een volledig beeld van het grote aanbod aan activiteiten die hier plaatsvinden. Het geeft een bron van inspiratie en voor een ieder een plezier om naar te kijken. 

Troubadour Hubert Kuijper en fluitist Hans van der Laan zullen afwisselend het geheel muzikaal opluisteren.

Het Nivon afd. Heiloo toont u de resultaten van diverse creativiteitscursussen, o.a. wol-vilten, quilten, diverse andere textiele technieken, tekenen en schilderen, grafische technieken, keramiek.
Tevens kunt u worden geïnformeerd over de geologie activiteiten, voor zowel volwassenen als jongeren tot 13 jaar ; zie voor het cursusaanbod: www.nivonheiloo.nl

De Hobby Farm Heiloo laat u zien wat de kinderen vanaf 6 jaar zoal in elkaar weten te knutselen. Vier groepen kinderen komen o.l.v. vrijwilligers wekelijks bijeen om creatief bezig te zijn. Er is nog vraag naar een vrijwilliger, wie biedt zich aan? Er zijn heel veel voorbeelden en boeken aanwezig, zo kunnen de kinderen zelf uitzoeken wat ze willen maken. Ook de  KunstKids laten hun kunstwerken zien. U kunt alvast een kijkje nemen op de site: www.hobbyfarmheiloo.nl

De expositie  "Cursisten in Beeld" o.l.v. Trudy Keyzer is te zien in de lokalen van de Hobby Farm. De cursisten zijn vrij in hun opzet, maar kunnen ook volgens thema werken en dat  totaal naar eigen inzicht uitwerken. Het geheel is een overzicht van diversen schilderingen met een eigen karakter. En de beeldhouwers verbeelden hun visie in speksteen. Zij laten de schoonheid ervan aan u, als toeschouwer, zien.

Open Atelier Beeldhouwen:  Een enthousiaste groep beeldhouwers die zich door elkaar laat inspireren. Zij komen geregeld samen om te werken in speksteen. Dat resulteert in een scala van prachtige beelden met een eigen uitstraling in verschillende kleurstellingen op deze expositie.

Houtbewerking voor volwassenen presenteert een overzicht van prachtige werkstukken in hout weergegeven. U ziet wat er het afgelopen jaar door de leden in elkaar is gezet.

Bij het Edelsmeden van Studio Plien leert men hoe je zilver kunt bewerken d.m.v. technieken zoals zagen, vijlen, solderen, gieten, walsen en natuurlijk het echte ambachtelijke smeden. Er is een overzicht aan sieraden te zien door cursisten gemaakt.

Mamalou Mozaïek verzorgt mozaïekworkshops voor volwassenen in de lokalen van de Hobby Farm.  Er zijn diverse voorwerpen te zien van cursisten waar kleurrijke ontwerpen op zijn gemozaïekt, met stukjes van keramische tegels, glas, spiegels en oude materialen zoals oude kopjes, bordjes en theepotten etc.

Bij Tintoretto staan de atelierdeuren open om een kijkje te komen nemen naar de schilderijen die het afgelopen seizoen door de deelnemers zijn geschilderd.

U bent van harte welkom van 13.00 uur tot 17.00 uur op:

zondag  25 december (Nivon gesloten) en maandag 26 december,

zaterdag 31 december en zondag 1 januari

Tot ziens op een van deze dagen in Gebouw De Hofdijk, Mariënstein 178-A 1852 SN  in Heiloo

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant