Wethouders Regio Alkmaar, waaronder Rob Opdam uit Heiloo, zijn trots aanwezig bij de lancering van het (landelijke) platform Uniek Sporten
Wethouders Regio Alkmaar, waaronder Rob Opdam uit Heiloo, zijn trots aanwezig bij de lancering van het (landelijke) platform Uniek Sporten

Wethouders Regio Alkmaar openen platform gehandicaptensport 'Uniek Sporten'

Sport Heiloo

Regio Alkmaar heeft zich maandag 12 december officieel aangesloten bij het landelijke platform voor aangepast sporten, Uniek Sporten. Dit tijdens een unieke sportdag in het bijzijn van 50 sporters met een verstandelijke beperking en begeleiders van stichting De Waerden, studenten Sport & Bewegen, begeleiders van ijsschool Zoeff en de wethouders van Alkmaar, Heiloo, Bergen, Uitgeest, Langedijk en Castricum. Maar liefst 155 activiteiten, 93 sportaanbieders, 57 sporten in 34 categorieën in de regio zijn vanaf heden in te zien via de app en website www.unieksporten.nl.

Al gedurende meerdere jaren investeren Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo in een regionaal samenwerkingsverband wat het aangepast sporten betreft. Vanuit het Fonds gehandicaptensport worden de regionale samenwerkingsregio's gestimuleerd zich aan te sluiten bij het landelijke platform Uniek Sporten. Een website en app waarop het beschikbare aanbod voor de doelgroep 'aangepast sporten' helder en overzichtelijk in beeld wordt gebracht. Het regionale aanbod is opnieuw geïnventariseerd en 12 december officieel ingewijd met de overhandiging van het Uniek Sporten logo aan de regionale wethouders, maar niet voordat de wethouders samen met de sporters de benodigde vijf punten bij elkaar wisten te sporten. Arjo Wijnhorst, vertegenwoordiger namens Uniek Sporten, benadrukte in zijn toespraak het belang van sporten voor mensen met een beperking en de benodigde regionale samenwerking hierin.

Dit alles vond plaats tijdens een sportdag waarop docenten en studenten van de opleiding Sport & Bewegen van het Alkmaarse Horizon College een sportief uitje organiseerden voor meer dan 50 cliënten van Stichting De Waerden, waarbij sporten als zaalvoetbal, trefbal, knotshockey, zakdoek leggen, schaatsen en trampolinespringen aan bod kwamen. 's Middags werden de deelnemers getrakteerd op een lunch door de Alkmaarse Hockey Vereniging AMCH, waarna ze door de vereniging ook nog een hockeytraining kregen aangeboden.

Belangstellenden kunnen het complete sportaanbod bekijken op www.unieksporten.nl.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant