Afbeelding

NS repareert nieuwe dienstregeling

Human Interest Heiloo

HEILOO - Per 12 december hebben reizigers uit Heiloo weer een aansluiting op de vroege trein die om 5.53 uur aankomt op Schiphol Airport. In de nieuwe dienstregeling zouden reizigers veel later aankomen op Schiphol dan gebruikelijk vanwege langere overstaptijden en het net missen van de aansluiting. Volgens de NS is dit niet de bedoeling. Het betrof een foutje in het ontwerp en deze is voor de start van de nieuwe dienstregeling gerepareerd. Veel reizigers halen nu opgelucht adem.

Andere tijden
Dankzij de nieuwe dienstregeling komen er meer rechtstreekse verbindingen en voor sommige verbindingen wordt de reistijd korter.
Er komen vier in plaats van twee verbindingen naar Alkmaar-Noord en Heerhugowaard en een rechtstreekse, zes minuten snellere verbinding tussen Heiloo en de stations Schagen, Anna Paulowna en Den Helder.
De Intercity Alkmaar-Maastricht stopt niet meer op station Heiloo. Station Maastricht is in de nieuwe dienstregeling te bereiken met een overstap op station Castricum. Reizigers kunnen hiervoor de Sprinter naar Castricum nemen. Deze Sprinter vertrekt om 26 en 56 minuten over het uur vanaf Heiloo.

De Intercity Den Helder-Nijmegen vertrekt om 19 en 49 minuten over het uur. Verder vertrekt de Intercity Nijmegen-Den Helder om 10 en 40 minuten over het uur vanaf Heiloo.

Spitsintercity Haarlem-Alkmaar stopt weer in Heiloo en Castricum. In de nieuwe dienstregeling is de reistijd Heiloo-Haarlem in de spits dertien minuten korter.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant