V.l.n.r.:  de heer M. Van de Poll van HBB Groep, de heer P. de Geus van De Geus Bouw en wethouder Dellemijn na het ondertekenen van de overeenkomst.
Foto: Gemeente Heiloo
V.l.n.r.: de heer M. Van de Poll van HBB Groep, de heer P. de Geus van De Geus Bouw en wethouder Dellemijn na het ondertekenen van de overeenkomst. Foto: Gemeente Heiloo

Schoorsteen blijft behouden in plan Melco

Algemeen Heiloo

Op donderdag 8 december is de samenwerkingsovereenkomst met HBB Groep en De Geus Bouw getekend voor woningbouw op het voormalige Campina terrein. Het plan Melco, genoemd naar de eerste melkfabriek die op deze locatie stond, omvat de ontwikkeling en realisatie van 82 woningen. Binnen de afspraken valt ook de renovatie van de oude schoorsteen op het terrein.

Gevarieerde bouw
Waar nu nog roestige gevelplaten van een oude fabriek zichtbaar zijn, komt straks een variatie aan woningen. Martijn van de Poll, namens Melco Ontwikkeling, directeur van HBB Groep: "We zijn verheugd met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst en met het vertrouwen dat de gemeente in ons heeft voor het realiseren van de woningen. Melco is een van de projecten waar wij als combinatie HBB Groep en De Geus Bouw zeer trots op mogen zijn." Onlangs is de eerste fase van het project in verkoop gegaan. Van de Poll: "De animo voor de woningen is zeer groot. Nu al zijn nog maar enkele woningen beschikbaar."

Schoorsteen
De schoorsteen heeft industriële-archeologische waarde en is een gemeentelijk monument. HBB Groep en De Geus Bouw gaan de schoorsteen opknappen als onderdeel van de ontwikkelplannen. Als alle woningen gereed zijn wordt de openbare ruimte inclusief schoorsteen aan de gemeente overgedragen.

Voor meer informatie: http://www.melcoheiloo.nl of volg het project op Facebook

Bron: http://www.heiloo.nl

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant