Jan Smit doet vuurwerkbril op bij een meisje.
Jan Smit doet vuurwerkbril op bij een meisje.

Gratis vuurwerkbrillen bij Pearle Heiloo

Algemeen Heiloo

HEILOO -  Afgelopen Oud & Nieuw hebben 160 mensen oogletsel door vuurwerk opgelopen. Meer dan 40% was omstander en stak zelf geen vuurwerk af. Het is dan ook van groot belang om je ogen tijdens de vuurwerkperiode goed te beschermen: of je zelf vuurwerk afsteekt of niet.

Vanaf 1 december deelt Pearle Opticiens Heiloo daarom gratis vuurwerkbrillen uit. Landelijk gezien worden in totaal 70.000 vuurwerkbrillen uitgedeeld. Jan Smit: "Oud en Nieuw is een feest, en dat moet het echt blijven. Ik zet daarom tijdens Oud & Nieuw zeker een vuurwerkbril op. Doen jullie mij allemaal na?
Oogarts Tjeerd de Faber: "Tijdens Oud & Nieuw raken ieder jaar weer teveel mensen gewond aan hun ogen door vuurwerk. Mijn advies is om altijd een vuurwerkbril op te zetten. Ook als jezelf geen vuurwerk afsteekt. Het dragen van een vuurwerkbril moet even vanzelfsprekend worden als het dragen van een autogordel.".  

De gratis vuurwerkbrillen zijn tot en met 31 december gratis af te halen bij alle 300 winkels van Pearle Opticiens zolang de voorraad strekt. 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant