Afbeelding

Zwart zegeviert bij SV Vredeburg

Sport Limmen

Afgelopen vrijdag werkten de schakers van Vredeburg hun achtste ronde van de competitie af. Ondanks dat wit steeds mocht beginnen, wist opvallend genoeg geen enkele speler dat in winst om te zetten.

Wel werden er in Sinterklaastijd een hoop cadeautjes uitgedeeld. Tars Wanders had weliswaar pech met lootjes trekken, maar liet Bert Hollander wel erg makkelijk een beslissende aanval opzetten. Sandra Hollander hield Remi Aafjes zoet met een pion meer, maar kreeg bepaald geen lekkers: Aafjes zocht tegenspel en zette op knappe wijze een vrijpion om in winst. Barry Blekemolen was als eerste klaar door te winnen van Gertjan Hafkamp, hij profiteerde van een misrekening. In de analyse bij Dirk Aafjes ging het niet over zwarte piet, maar een zwarte toren die al veel eerder mat had kunnen geven tegen Marlies Sturk. Jaap Limmen won eindelijk weer eens in een lange partij tegen Jan Borst. Marc Voorwalt kon van de daken schreeuwen dat hij gewonnen had: eerst een toren achter tegen Harry Levering, maar die legde een gratis koningin in het schoentje van Voorwalt. Ed van Duin won zijn eerste partij van het seizoen tegen Jan Brantjes, die met een vormcrisis kampt. En ook Hans de Goede en Jan Levering zegevierden met zwart tegen respectievelijk Jeroen van Vliet en Nico Pepping, die wel goed weerwerk boden.

De enige remise werd genoteerd door een tevreden Gijs Pouw. Hij kwam een stuk achter tegen Marcel Wester maar wist dat keurig te keepen. Op donderdag speelde Vredeburg 3 zijn eerste bondswedstrijd in Volendam. Het werd een krappe maar prima overwinning door volle punten – met wit – van Tars Wanders en Marlies Sturk, terwijl Dirk Aafjes het beslissende halfje bemachtigde. Alleen Adri Beentjes kreeg in de opening al de zwartepiet toegespeeld en moest een nederlaag slikken. Komende dinsdag begint het nieuw gevormde team Vredeburg 4 de bondscompetitie in Alkmaar.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant