Afbeelding

Toch geen nieuwe nier voor Carmilla: "Het voelt zo leeg, ik was zo dichtbij"

Human Interest Heiloo

Anderhalve maand geleden bracht Uitkijkpost het heugelijke nieuws dat de zoektocht naar een nieuwe nier voor Carmilla Corporaal was geslaagd. Helaas is de transplantatie van de baan. "Intens verdrietig en heel teleurgesteld zijn we," vertelt de verdrietige Carmilla. "Vorige week werd ik gebeld door het LUMC. De laatste kruisproef bleek toch positief te zijn. Dit is zeer slecht nieuws en dit betekent dat ik toch anti-stoffen heb tegen het weefsel van de nier van Annet Rintjema."

Na uitgebreid overleg tussen nefrologen, professoren en immunologen is besloten de niertransplantatie NIET door te laten gaan. Het risico op opnieuw een afstoting is te groot. "Het voelt zo leeg," aldus Carmilla, "ik was zo dichtbij. Mijn leven NA de transplantatie, ik had er zo naartoe geleefd." 

En nu, nu is het weer wachten. Wachten tot Carmilla misschien aanmerking komt voor een nier via de wachtlijst van overleden donoren, een wachtlijst van gemiddeld 3 tot 4 jaar. Voor haar waarschijnlijk langer, omdat ze zoveel anti-stoffen heeft.

Wachten totdat het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam start met een nieuw programma waarmee ze mogelijk patiënten zoals Carmilla kunnen helpen, door het 'afvangen' van anti-stoffen, zodat uiteindelijk een niet helemaal matchende nier wel matcht .

"Of wachten tot er toch weer iemand opstaat die mij een groot cadeau wil en durft te geven. De perfecte match heeft voor mij de meeste kans van slagen. Ik blijf er nog steeds in geloven! Dat moet! Voor mijn kinderen, voor Joris Keuning en voor mezelf!"

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant