Afbeelding

Duurzaam Heiloo organiseert duurzaamheidsdag op 5 november

Algemeen Duurzaam

Zaterdag 5 november organiseert Duurzaam Heiloo* een dag over duurzaamheid in Heiloo, gekoppeld aan de landelijke Duurzame Huizenroute. In de Witte Kerk organiseren zij een Duurzame Huizenmarkt. Langs duurzame huizen, duurzame scholen en duurzame bedrijven heeft Duurzaam Heiloo voor deze dag fietstochten georganiseerd. Om 10.00 uur geeft wethouder Rob Opdam in de Witte Kerk de aftrap voor deze duurzaamheidsdag.

Van 10.00 - 16.00 uur heeft Duurzaam Heiloo de deuren van de Witte Kerk geopend voor de Duurzame Huizenmarkt. Iedereen die meer wil weten over duurzaam bouwen en verbouwen en energiebesparende maatregelen kan gratis op de markt terecht. 

Wie de duurzame maatregelen in de praktijk wil zien kan meedoen aan drie fietstochten. Om 11.00 langs het Petrus Canisius College (PCC) en de Jan van Rijckenborgschool; om 13.00 uur langs duurzame bedrijfspanden en om 14.00 uur langs duurzame huizen. De tochten duren elk ongeveer een uur en starten bij de Willibrordusput voor de Witte Kerk. Aanmelden kan bij de stand van Heiloo Energie in de Witte Kerk. Daarnaast doet Heiloo mee aan de Nationale Duurzame Huizenroute. Iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen kan daarom op 5 (en ook op 12 november) op eigen gelegenheid een woning in Heiloo bezoeken.

Wethouder Rob Opdam: "Gemeente Heiloo wil met haar duurzaamheidsbeleid sturen in de richting van een kringloopsamenleving. Een gemeenschap waar mensen in goede samenwerking met elkaar voor hun (toekomstige) leefomgeving zorgen. De grootste opgave daarbinnen is het beperken van de CO2-uitstoot. Daarom ligt het accent van deze duurzaamheidsdag op energiegebruik en energiebesparing. Dat doen we samen en het is goed om onze kennis te delen. Iedereen  draagt een steentje bij en zo zijn we samen op weg naar een duurzaam Heiloo".

Meer informatie

• Voor meer informatie over de Duurzame Huizenmarkt kunt u kijken op www.duurzaamheiloo.nl of check de advertentie in de Uitkijkpost van deze week advertentie Uitkijkpost 

• Voor meer informatie over woningverduurzaming gaat u naar www.heilooenergie.nl en www.duurzaambouwloket.nl.

• Voor de openstelling van duurzame woonhuizen:  www.duurzamehuizenroute.nl.

• Op www.heiloo.nl/duurzaamheid kunt u terecht voor meer informatie over het duurzaamheidsbeleid en activiteiten in Heiloo. 

*Duurzaam Heiloo is een samenwerking tussen inwoners (Heiloo Energie), gemeente en ondernemers.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant