Afbeelding

Garage Zander energieneutraal

Zakelijk Heiloo

HEILOO - Afgelopen zaterdag was de officiële opening van garagebedrijf Zander. Het bedrijf is verhuisd van de Kennemerstraatweg naar een modern, goed geoutilleerd pand aan de Nijverheidsweg. De openingshandeling werd verricht door Nico Zander, de vader van de huidige eigenaar Rob Zander. De kinderen van Rob Zander, Jente (9 jaar) en Giel (6 jaar), hielpen hun opa daarbij.

Ook wethouder Rob Opdam was hierbij aanwezig, hij prees het garagebedrijf vanwege het feit dat het nieuwe pand energieneutraal is. 120 Zonnepanelen op het dak zorgen voor 32.500 kWh per jaar, genoeg voor de totale energiebehoefte van het bedrijf. Een warmtepomp maakt de gasaansluiting overbodig, LED lampen en goede isolatie zorgen voor energiebesparing. Het bedrijf is daarmee het eerste bedrijf in Heiloo dat volledig in de eigen energiebehoefte voorziet. De wethouder hoopt dat vele bedrijven het goede voorbeeld van garage Zander zullen volgen en op die manier een bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2 uitstoot.
De wethouder overhandigde als cadeautje het boek 'Monumenten in Heiloo' omdat garagebedrijf Zander inmiddels al meer dan 80 jaar in Heiloo bestaat en ook bijna een monument genoemd mag worden.

Tekst: Yvonne van Stiphout
Foto's: Stip Fotografie

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant