Afbeelding

Emotionele Jaap Hoogland geridderd

Algemeen Heiloo

HEILOO - Zaterdag is in de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar Jaap Hoogland geridderd. Jaap die woonachtig is in Heiloo ontving van burgemeester Piet Bruinooge tijdens de herdenkingsdienst van 8 oktober het lintje. Jaap, duidelijk geëmotioneerd, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De datum van de uitreiking is niet geheel toevallig. Jaap Hoogland zet zich al sinds 2008 in voor de 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet. Eerst als algemeen bestuurslid en later als penningmeester. Daarnaast organiseerde bij als bestuurslid 'Muziek' de muzikale activiteiten tijdens Alkmaar Ontzet. Tevens was Jaap Hoogland voorzitter van de sponsorcommissie. Jaap heeft in mei 2016 afscheid genomen vanwege het bereiken van de statutaire leeftijdsgrens.

Nadat burgemeester Piet Bruinooge burgemeester Hans Romeyn had bedankt dat hij Jaap Hoogland het lintje mocht opstelden, Jaap is tenslotte inwoner van Heiloo, gaf hij een uiteenzetting wat Jaap Hoogland allemaal voor de maatschappij betekend heeft.
Jaap is o.a. penningmeester van de Stichting Grote Sint Laurenskerk geweest. Maar ook zwem- en waterpolovereniging DAW mocht van zijn expertise gebruik maken.

Natuurlijk wist Jaap Hoogland niets van wat hem te wachten stond. Andere sponsoren hebben hem naar de kerk gelokt. Samen met zijn vrouw die in het complot zat. Toen Jaap al lang in de kerk zat namen de andere familieleden achter in de kerk plaats zonder gezien te worden door Jaap.

Dochter Anje vertelde dat de hele familie heel erg trots is op haar vader. Zaterdagmiddag was er nog een supriseparty georganiseerd waar alle familieleden bij aanwezig waren.

Tekst: Yvonne van Stiphout
Foto's: Stip Fotografie

Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant