Afbeelding

Heilooër 'Old Stars' gevraagd om namens AZ te spelen

Sport Heiloo

Juni jongstleden is er vanuit een samenwerking tussen s.v. de Foresters en Stichting Welzijn Heiloo, gestart met het project Walking Football in Heiloo.

55-plussers die weer eens 'een balletje willen trappen' kregen de kans om zich opnieuw aan de voetbalsport te wijden. Waarbij door de formule snelwandelen de kans op blessures aanzienlijk verkleind wordt. Veel enthousiasme en gezelligheid kenmerkten de eerste trainingen voor de zomervakantie. 

In september werd een nieuwe reeks trainingen gestart. Opvallend is, dat er steeds meer belangstellenden langs de kant te zien zijn. Er werden mooie plannen gesmeed over oefenwedstrijden en een toernooi. Een rustig begin, zou je zeggen. Totdat de KNVB belde. Er bestaat namelijk een landelijk initiatief, genaamd: Old Stars waarbij het Walking Football bij verschillende betaalde voetbalclubs is uitgerold, o.a. Feyenoord, PSV, ADO, RKC. De KNVB kwam met een verrassende uitnodiging. Of het Walking Football uit Heiloo namens AZ wilde meedoen aan een toernooi in het Olympisch Stadion in Amsterdam op 7 oktober! Dit met toestemming van AZ. Dit was natuurlijk niet tegen dovemans oren gezegd. Een unieke kans, in het tenue van AZ spelen tegen de Old Stars van meerdere eredivisie- en Jupiler League-clubs. AZ heeft ook gemeend de Heiloose Walking Footballspelers als VIPS uit te nodigen bij de interland tussen Jong Oranje en Jong Turkije  op 6 oktober. Een fantastische geste. 

Ondertussen bereiden de spelers uit Heiloo zich voor, onder meer via een oefenwedstrijd tegen Odin'59 uit Heemskerk, waarbij het getal 59 qua leeftijd ruimschoots werd overschreden. Onder aanvoering van onze team oudste speler en tevens aanvoerder Piet Houter (85 jaar) werd een goede partij op de mat gelegd, wat goede verwachtingen schept voor onze komende wedstrijden tegen Feyenoord, PEC Zwolle, Vitesse en Excelsior. Het zal een prachtige ervaring gaan worden, op het heilige gras van het Olympisch Stadion, een debuut voor AZ, wie had dat gedacht?! Deze dag zal niet ongemerkt voorbijgaan. Fox Sports doet verslag, half Heiloo voor de buis? Wij zien ernaar uit. Volg de Foresters Facebook en Twitter komende vrijdag voor al onze belevenissen.
 

Tekst aangeleverd door Johan Willem de Jong

Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant