Foto: www.destillebron.nl
Foto: www.destillebron.nl

Bedrijf Belicht: De Stille Bron

Algemeen Bedrijf Belicht (archief)

In haar praktijk De Stille Bron geeft Annelies Telkamp cranio-sacraal therapie en holistische ontspanningsmassages.

"Het ligt er maar net aan tot welke techniek de cliënt zich aangetrokken voelt en wat de eventuele klachten zijn", vertelt Annelies. "Zelf heb ik ooit cranio-sacraal therapie ondergaan. Daar heb ik zoveel baat bij gehad, dat ik liefst zo veel mogelijk mensen wil geven wat ik heb mogen ontvangen. Vanuit die wens ben ik mijn praktijk gestart."

Kruin en heiligbeen
Cranio-sacraal therapie werkt met de zachte bewegingen van het hersenvocht. Dat vocht wordt gefilterd in de hersenen en loopt via het ruggenmerg naar het heiligbeen. Het woord 'cranio' betekent 'kruin', en 'sacraal' verwijst naar het heiligbeen. Dit biologische systeem van het lichaam is als een stille bron waarvan de beweging in het hele lichaam voelbaar is en elke lichaamscel voedt. Met cranio-sacraal therapie kunnen diepliggende oorzaken van allerlei klachten worden opgespoord en blokkades worden doorbroken.

Zelfherstellend vermogen
In de afgelopen zeven jaar heeft Annelies ervaren dat haar behandelingen vooral effectief zijn bij mensen met klachten veroorzaakt door stress, burn-out of een algeheel gevoel van onbehagen ('niet lekker in je vel zitten'). Het helpt daarbij ook bij mensen met klachten in spieren en gewrichten, al dan niet veroorzaakt door stress. Annelies verricht geen wonderen: "Wat ik doe, is het zelfherstellend vermogen van het lichaam activeren. Met mijn handen geef ik het lichaam een zetje in de goede richting. De cliënt wordt zich bewust van blokkades, zodat die kunnen worden opgeheven. Dan gaan er dingen veranderen en komt er herstel - lichamelijk, mentaal, emotioneel of spiritueel. Je bent dus zelden na één behandeling klaar, maar na drie behandelingen weet je wel of deze methode bij je past. Na enkele weken of maanden kunnen we afronden."

Balans
Naast cranio-sacraal therapie is er de holistische massage: ook heerlijk om te ondergaan! Effectief bij diverse klachten, of om gewoon even tijd voor jezelf te nemen. Annelies kiest daarbij bewust voor massageolie van Weleda, een puur natuurlijk product. De massage is niet alleen bedoeld voor ontspanning, maar ook voor een betere doorstroming van de energie, waardoor de cliënt weer in balans komt – niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal, emotioneel en spiritueel. Wie zichzelf extra wil verwennen, laat de massage aanvullen met een gezichtsmasker met aloë vera.

Open dag
Op zaterdag 17 september van 11 tot 15 uur is er een open dag van De Stille Bron. Annelies is dan aanwezig om, uiteraard vrijblijvend, kennis te maken en vragen te beantwoorden over haar werk.

Als kennismakingsaanbod krijgt elke nieuwe cliënt de eerste holistische massage voor de helft van de prijs. Daarnaast is er voor iedere cliënt de spaaractie: na elke vijfde betaalde massage is de zesde helemaal gratis! De Stille Bron is geopend op maandag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

De Stille Bron: Ewislaan 6, 1852 GN Heiloo, telefoon: 06-22 66 60 59, e-mail: info@destillebron.nl, website: www.destillebron.nl

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant