Afbeelding

Sports4all start nieuw seizoen bij Bowling Heiloo

Sport Heiloo

HEILOO - "Nu maar hopen dat ik jullie plezier niet bederf omdat ik vanmiddag van jullie ga winnen", grapte wethouder Rob Opdam zaterdagmiddag in Bowlingcentrum Heiloo. Hij nam het op tegen een grote groep mensen met een beperking. Een mooie start van het vierde seizoen waarbij enthousiaste bowlers op zaterdagen een uurtje bowlen op de banen van Bowling Heiloo.

De initiatiefnemer hiervoor is Sports4all Heiloo, opgericht door de Sportraad Heiloo. Sports4all creëert mogelijkheden op het gebied van sport en bewegen voor mensen met een beperking in de regio Heiloo. Dat kan zijn voor mensen die lichamelijk, verstandelijk, visueel of psychisch beperkt zijn. "We zoeken samen met sportverenigingen naar mogelijkheden en helpen dit vorm te geven. Dat is mooi om te doen", vertelt Frans Endel van de Sportraad. Ook badmintonvereniging 't Vennewater richt zich op deze doelgroep. "Dat doen we sinds vorig jaar. Inmiddels badmintonnen zeven mensen met een beperking op zaterdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur in badmintonhal 't Vennewater. Zij spelen met hulp van ervaren begeleiders en dat gaat hartstikke goed", zegt Peter van Balen van de badmintonvereniging. 

Ook andere verenigingen bieden mensen met een beperking sport- en bewegingsmogelijkheden. Voorbeelden zijn HSV (veldvoetbal), SGSH (zwemmen), Dojo 't Loo (weerbaarheidstraining), TCHU (tennis) en TRIAS (hardlopen). Deze verenigingen organiseren deze sportmogelijkheden zelf, dus los van Sports4all. Wel krijgen ze steun van sponsors en Stichting Kees. Stichting KEES ondersteunt mensen met een beperking financieel zodat ze begeleid kunnen bewegen en sporten.

Tekst en foto: EJV Mediaproducties/ Evert Visser

Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant