Afbeelding

Prijsvraag: 'Hoe diep is de Willibrordusput?'

Algemeen

HEILOO - Leerlingen van basisschool Elckerlyc in Heiloo bezochten vrijdag de Willibrordusput voor de ingang van de Witte Kerk in Heiloo. Dit gebeurde in het kader van de Open Monumentendagen die dit weekend plaatsvinden.

Wethouder Rob Opdam sprak bij de put over de betekenis van iconen en symbolen, het thema van de Open Monumentendagen. Daarna volgde een prijsvraag, namelijk: 'Hoe diep is de Willibrordusput?' De leerlingen keken voorzichtig in de put en maakten een inschatting. Niet alleen de wethouder ontmoette de leerlingen. Coordinerend koster Jaap de Hoop van de Witte Kerk gaf de jonge Heilooenaren vrijdag tekst en uitleg over de geschiedenis van het kerkgebouw.

Opening Monumentendagen
Rob Opdam maakte zaterdagmorgen bij de Witte Kerk de winnaar van de prijsvraag bekend en de diepte van de put (4.10 meter). Dat deed hij tijdens de opening van de Open Monumentendagen. De wethouder onthulde zaterdag overigens ook een nieuw informatiebord over de geschiedenis van de kerk. Muzikale klanken van het duo Frits Sandkuijl en Horst Hansen maakten de bijeenkomst nog eens extra feestelijk.

Zie de Uitkijkpost van aankomende woensdag voor een uitgebreider artikel. Klik hier voor meer informatie over de Open Monumentendagen in Heiloo. 

Tekst en foto's: EJV Mediaproducties/ Evert Visser

Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant