Afbeelding

Diverse cursussen voor 'digibeet' bij Bibliotheek Heiloo

Algemeen Heiloo

Bibliotheek Heiloo organiseert dit najaar verschillende cursussen voor de zogenaamde ´digibeet´.

Cursus werken met de digitale overheid: Digisterker

De overheid gaat digitaal

Huurtoeslag aanvragen, werk zoeken, een verhuizing doorgeven? Veel zaken zijn nu al via de digitale overheid te regelen. Weet u nog niet goed hoe u gebruik kunt maken van de digitale overheid of maakt u zich zorgen over de veiligheid van uw persoonlijke gegevens? Volg dan de cursus 'Werken met de digitale overheid' van Digisterker bij Bibliotheek Heiloo.

In deze cursus leert u hoe u informatie kunt vinden op de website van bijvoorbeeld de gemeente Heiloo, het UWV of de Sociale Verzekeringsbank, en hoe u veilig met uw DigiD omgaat. Tijdens de cursus oefent u in een kleine groep, onder begeleiding van docenten. Er is een werkboek waarin stap voor stap de voorbeelden worden uitgelegd.

Aanmelden
De cursus bestaat uit vier dagdelen: donderdag 1, 15, 22 en 29 september. Van 14.00 – 16.00 uur in Bibliotheek Heiloo. De kosten zijn € 10,00 inclusief werkboek en koffie/thee. Deelnemers moeten al wat bekend zijn met het gebruik van computer en internet. Als u dat eerst wilt leren, verwijzen wij u naar onze cursus Computer voor beginners. Meer informatie of inschrijven: bij de klantenservice, telefonisch 072 - 5330670 of via www.bibliotheekheiloo.nl


Workshop Computer voor beginners

Bibliotheek Heiloo start vrijdag 2 september met een workshop: Klik & Tik. De basis. Dit is een online oefenprogramma, waarbij de gebruikers leren omgaan met de computer en worden begeleid bij hun eerste stappen op internet.

Wat leert u? We beginnen bij het begin. En dan gaan we stap voor stap verder. U leert typen, e-mailen en u gaat het internet op. De filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kunt u zelf gaan oefenen.

De workshop Klik & Tik. De basis bestaat uit 5 dagdelen van ieder 1,5 uur. Tussen de bijeenkomsten door kunnen deelnemers in eigen tijd en eigen tempo oefenen met de geleerde stof.

Data en kosten De workshop-bijeenkomsten in de bibliotheek worden gehouden op vrijdagmiddag 2 t/m 30 september 2016 van 14.00 tot 15.30 uur.

De bijdrage voor de hele workshop is € 20,- voor leden en € 25,- voor niet leden van de bibliotheek. Leden met een All-in abonnement ontvangen 50% korting.

Opgave en informatie Opgave en meer informatie bij de klantenservice van Bibliotheek Heiloo, tel 072-5330670 of via www.bibliotheekheiloo.nl

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant