Afbeelding

Zusjes de Witte verpulveren Nederlands Record maar geen OS finale 

Sport Heiloo

Vannacht liepen de Heilooër zusjes Laura en Lisanne met hun teamgenoten de 4 x 400 meter estafette in het Olympisch stadion. Helaas geen finaleplek, maar wél een prachtig nieuw Nederlands record. Trias-trainer Sven Ootjes sprak na afloop met zijn pupil Laura. 

"Ze zijn teleurgesteld. Ik heb Laura gesproken en ze balen... Balen erg. Kunnen niet slapen. Veel gedachtes gaan door hun hoofd. Ze verpulveren het Nederlands record met dik 2 seconden. Maar geen finale.
Voor Laura en Lisanne ging alles in een flits voorbij. Natuurlijk moeten ze trots zijn. Op het laatste moment gekwalificeerd voor de Olympische Spelen.En dan als team je sterkste race ooit lopen. 5 weken geleden stond het Nederlands record nog op 3.32.15  Nu op 3.26,98!!!!!!"

Even wat info hoe het er aan toe ging:
"Laura heeft als laatste loopster niemand in actie gezien. Ze werd pas vlak voor het wisselmoment naar het wisselvak gebracht. Vlak daarvoor werd haar startnummer er ook nog even afgetrokken. Dus even stress. Snel het startnummer er weer op spelden en toen zag Laura Nicky al aan komen lopen. Wisselen en voordat je het weet loop je in het Olympisch stadion in RIO. Laura en Lisanne liepen voor hun doen een prima eigen race maar niet hun snelste race ooit. Zesde in de halve finale, twaalfde in totaal.
Natuurlijk begrijp ik dan hun baal gevoel .Het is eerlijk gezegd goed dat ze dat doen. Maar hoe reëel is het? Na een seizoen met zoveel successen. Record na record . En je staat er maar... Het zijn dooddoeners als je dit zegt maar uiteindelijk wel de realiteit."

Foto: via AV Trias

Afbeelding
Met het Veiligheidsbeleidsplan bouwt gemeente Heiloo aan een veilige samenleving Nieuws 1 uur geleden
Kom genieten van de prachtige collectie historische bloemen bij Hortus Bulborum.
Hortus Bulborum Limmen opent het nieuwe seizoen Nieuws 3 uur geleden
Wethouder Tromp helpt de kinderen bij het planten van een pruimenboom op het plein.
Pruimenboom geplant bij Kinderdagverblijf De Vogeltuin Nieuws 15 uur geleden

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant