Afbeelding

Heilooër zusjes De Witte morgen in actie in Rio

Sport Heiloo

Het gaat bijna gebeuren. De Trias zusjes Lisanne en Laura de Witte zullen vrijdagnacht om 01.40 uur samen met Madiea Ghafoor, Nicky van Leuveren en Eva Hovenkamp in actie komen voor Nederland op de 4 x 400 meter estafette vrouwen tijdens de Olympische Spelen in Rio.

"Ik heb de reis naar Rio niet gemaakt en ben training blijven geven bij Trias. Toch heb ik het gevoel dat ik er een beetje bij ben. Dagelijks FaceTime contact, de trainingen besproken, het lijf besproken. Het 'Laura' plan blijven volgen. Ook voor mij zal het een bijzonder moment zijn. Ik zal met spanning in mijn lijf straks voor de TV zitten. En ook met een trots gevoel", aldus Sven Ootjers, trainer van Laura. "De bedoeling is natuurlijk dat de meiden er goed voor staan en voor mij Laura in het bijzonder . We zullen het zien. Ik doe nooit aan voorspellingen bij m'n eigen atleten. Dus we gaan het zien."

Even wat informatie :
"In totaal hebben de sterkste 16 landen zich geplaatst voor RIO. Nederland heeft zich als 15e land geplaatst. Het team werd op het afgelopen EK in Amsterdam 7e. 
Naar mijn idee zal een verbetering van het Nederlands Record 3.29.18 seconden een prima prestatie zijn. Het moet mijns inziens wel een flinke verbetering zijn, als ze de finale (8 landen) willen halen. Mijn voorspelling is, dat ze dan wel 3.26 moeten lopen. Maar het team is sterk talentvol en snel, dus wie weet " zegt Sven.

Als we het over Laura en lisanne hebben zijn er verschillen. Lisanne is 3 jaar ouder en traint bij Team Distance Runners. Lisanne werd dit jaar Nederlands kampioen op de 400 meter en is een echte diesel. Maar zij werd bijvoorbeeld ook vorig jaar Nederlands kampioen op de 800 meter. Laura beschikt over snellere vezels en bereikte tijdens het EK de halve finale op de 200 meter. En ook op de 100 meter is ze redelijk snel.

Vrijdag nacht om 01.40 uur komen de zusjes dus in actie. Een heel bijzonder moment voor De zusjes. Maar ook voor iedereen die betrokken is bij Trias.

Veel kijkplezier 
Sven Ootjers, Trotse Trias trainer.

Foto: via AV Trias
 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant