Afbeelding

25 vluchtelingjongeren het bootje in

Algemeen Heiloo

VluchtelingenWerk Heiloo zorgt er door sponsoring voor dat vluchtelingkinderen in vakanties, vaak vol verveling, worden vergast op een activiteit. Vorige week maandag waren de jongeren van 14 tot 20 jaar aan de beurt.

Om half een stonden 25 jongeren met begeleiding klaar bij de bibliotheek. Daar werden ze eerst verrast met een fantastische kaart van de burgemeester, die ze een fijne dag toewenste.

Ze trokken per fiets naar het Maalwater waar kano's voor hen gereed lagen. Kanoën is een Olympische sport: snel en doelgericht varen bleek ook voor deze jongeren een hele kunst. In het begin werd de rietkraag veel aangedaan. Vrijwilligers van Waterscouting Victorie boden daarom hand- en spandiensten en niet zonder resultaat. Na twee uren zonnig en vooral gezellig varen, was ieder weer terug bij het startpunt, waar enkelen nog verkoeling in het water zochten.

Daarna togen de jongeren naar De Hobbits. Dit is een opvanghuis van Parlan voor alleenstaande minderjarige asielzoekers in De Egelshoek. Vijf deelnemers van deze middag wonen daar en nodigden ieder uit om er een kijkje te nemen. Tijdens een heerlijke maaltijd, klaargemaakt door Julia van Tiel, leerden de Heiloose vluchtelingjongeren elkaar een beetje meer kennen en er werden veel telefoonnummers uitgewisseld. Een aantal jongeren verheugt zich nu al op de activiteit van volgend jaar.

Tekst: Joop Tulp.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant