Afbeelding

Fietsbrug bij Nieuwe Strandwal in Heiloo en Limmen

13 jul, 16:00 Algemeen Heiloo

Er komt een fietsbrug over de A9, bij de Nieuwe Strandwal tussen Heiloo en Limmen. Dat hebben de provincie Noord-Holland en de gemeenten Heiloo en Castricum besloten. Door de nieuwe brug over de A9 zijn de bijzondere natuurgebieden in de regio beter bereikbaar voor fietsers en wandelaars.

Gedeputeerde Joke Geldhof, verantwoordelijk voor het programma Nieuwe Strandwal, vindt de nieuwe verbinding een aanwinst voor het gebied: 'Door de fietsbrug kunnen recreanten optimaal genieten van de natuur in de regio. Ook worden hiermee het bijzondere gebied tussen twee strandwallen, de delta van het Oer-IJ en de omgeving van de Limmertocht toegankelijk.' Het gebied ten oosten van de A9 is een belangrijk onderdeel van het Natuurnetwerk Nederland (NNN).

Realisatie fietsverbinding
De fietsverbinding wordt gelijktijdig met de nieuwe aansluiting van Heiloo op de A9 gerealiseerd. Deze aansluiting komt ter hoogte van de Lagelaan. De nieuwe aansluiting, inclusief fietsverbinding, is naar verwachting in 2020 gereed.

Nieuwe Strandwal
Het programma 'Nieuwe Strandwal' is een gezamenlijk project van de gemeenten Heiloo, Castricum en Alkmaar en de provincie Noord-Holland. Het is een gebiedsontwikkelingsproject met woningbouw, de ontwikkeling van bedrijventerrein Boekelermeer, de realisatie van een aansluiting op de A9 en diverse groenprojecten in het gebied. Een van de projecten onder de noemer 'groen' is de nieuwe fietsverbinding over de A9.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief