Ilse met haar cheque
Ilse met haar cheque

Ilse naar Oeganda met 6 miljoen!

Human Interest Heiloo

De inzamelingsactie in Heiloo is een groot succes geworden. De eindopbrengst was maar liefst 6 miljoen! In Oegandese Shillings weliswaar, maar toch…

"Ik heb in totaal 1.587,80 in euro's gekregen. Dat is zelfs meer dan mijn streefbedrag. Ik ben hier ontzettend blij mee!" laat Ilse Nadort weten. Op 4 juli is de student hbo-Verpleegkunde naar  Oeganda vertrokken om daar een maand vrijwilligerswerk te doen op de Hillside Primary School in de stad Masaka.

Hoe het begon
In de Uitkijkpost vertelde llse Nadort afgelopen winter hoe en waarom zij zich inzet voor Hillside Primary School. "De school is opgericht door Teensavers Uganda, een kleine, lokale organisatie – met als grote voordeel, dat iedere euro die we inzamelen, rechtstreeks ten goede komt aan de school. Omdat de leerlingen arm zijn en vaak geen ouders meer hebben, krijgen zij op Hillside behalve onderwijs ook onderdak en twee maaltijden per dag.  Helaas is er gebrek aan alles: eten, medicijnen, bedden, schoolspullen, enzovoort." Dat was het begin van een vruchtbare inzamelingsactie. Inwoners van Heiloo kochten in november en december kerstkaarten of doneerden rechtstreeks. Daarnaast ontving Ilse van Kringloopwinkel Keer op Keer 300 euro, en van de Willibrordschool, die de jaarlijkse kerstactie aan Oeganda wijdde, maar liefst 743 euro. Ook na de kerst bleven de giften binnenstromen. Niet alleen in geld, overigens. Ook schrijfbehoeften, loombandjes en knuffels werden gedoneerd.

Hoe het verder gaat
Met het geld dat Ilse nu meeneemt, kan veel gedaan worden, zoals nieuwe schoolboeken aanschaffen, of nieuwe bedden. Samen met de directeur zal Ilse besluiten wat het hoogst nodig is en hoe het geld dus het beste besteed kan worden. Verder zijn er, dankzij donaties via Facebook (Help Teensavers in Oeganda) drie pakketten onderweg naar Oeganda: één met pennen, potloden, stiften en loombandjes, en twee met elk zo'n 75 knuffels. Ilse heeft de Uitkijkpost laten weten dat zij in Oeganda een wekelijkse blog wil bijhouden. Haar avonturen zijn te volgen op http://www.volgmijnreis.nl/profiel/ilsenadort. Afhankelijk van de kwaliteit van de wifi. Dat voorbehoud moet worden gemaakt.

Tekst en foto aangeleverd door Monique van Eeden
 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant