Afbeelding
Robin en Ernst en de auto vol zoenen

Ultieme jongensdroom gaat in vervulling

Human Interest

Zet drie vrienden in een Alfa Romeo 155 van niet meer dan €500,- en laat ze deelnemen aan een road trip. Dat belooft gegarandeerd veel lol. Voor Robin Bolten, Leon Spaans en Ernst Kleine, uit Heiloo, komt deze droom nu echt uit. Maandagochtend 4 juli staan zij aan de start van de zomereditie van de Carbage Run. Vrijdag 8 juli hopen zij zonder kleerscheuren in Kroatië te finishen.

De Carbage Run is een road trip van zo'n 2.500 km door negen verschillende landen. Elke dag ontvangen de deelnemers een opdracht waarmee zij punten kunnen verdienen. Tijdens deze trip gaat het niet om snelheid, maar om handigheid en creativiteit. Er doen ca. 500 auto's mee. 

Iedereen een eigen rol
"De voorbereidingen begonnen in september 2015", zegt Ernst. "Nog een kleine week te gaan en dan begint het pas echt. Iedereen vervult een eigen rol in de auto. Zo is Robin de bestuurder, Leon is verantwoordelijk voor de techniek en ik ben de navigator.

Ronald MC Donaldhuis als goed doel
Naast het beleven van veel lol zit er ook een serieuze twist aan hun deelname. Zij halen namelijk geld op voor het Ronald MC Donaldhuis in Rotterdam. Robin vertelt: "Ik weet uit ervaring hoe belangrijk het is om dicht bij je kindje te kunnen zijn, wanneer hij/zij ernstig ziek is. Het Ronald MC Donaldhuis Rotterdam bood ons een fijne plek in een hele moeilijke tijd. Zij zijn volledig afhankelijk van donaties en daarom was de keuze snel gemaakt".  

Sponsort u een zoen?
"Alle sponsors krijgen een hele mooie plek, in de vorm van een zoen met vermelding van hun naam, op de auto", gaat Leon verder. Met een zoen wordt één overnachting voor een familie gesponsord. Ook het bedrijfsleven in Heiloo reageert erg enthousiast over onze actie. De auto zit al aardig vol, maar sponsors zijn nog altijd van harte welkom". Doneren kan op rekeningnummer NL04 RABO 0308 2649 16 t.n.v. R. Bolten. Vergeet niet uw naam te vermelden voor op de sticker.  

Wilt u de belevenissen van deze drie vrienden volgen, meld u dan aan op de besloten Facebookgroep Road trip zomer 2016. Ook zijn zij te volgen via Twitter @thenightkissers. 

Tekst: Linda Castricum
 

Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant