Afbeelding
Foto's: Dhyan Duijn

Moeder strijdt al negen jaar voor vermiste zoon

Human Interest Heiloo

Begin juni is het negen jaar geleden, dat de toen 39-jarige Rob Bouwmeester verdween. Rob was vader, echtgenoot, broer, vriend, lievelingsoom en de zoon van Dhyan Duijn, woonachtig in Heiloo. Rob was een ondernemend type en zou gaan werken in Spanje met een vriend.

Alles was geregeld, Rob had een huis gehuurd en vanaf maandag moest er gewerkt gaan worden. Dhyan had haar zoon de vrijdag daarvoor nog aan de telefoon. Rob vertelde, dat hij samen met zijn vriend die zondag een boottocht ging maken. Nog even een dagje genieten, voordat er hard gewerkt zou gaan worden. Dhyan eindigde dat telefoongesprek met de woorden: "Zorg goed voor jezelf". Dat waren de laatste woorden, die zij tegen haar zoon zou zeggen.

Pas acht dagen na de vermissing van haar zoon, hoort Dhyan het verschrikkelijke bericht van haar dochter Mirjam. Omdat zowel de boot, als de lichamen van de twee mannen nooit zijn teruggevonden, blijft er nog veel onzeker omtrent de vermissing. Er wordt gesproken over moord in het criminele circuit, maar de mannen kunnen ook slachtoffer zijn geworden piraterij, zegt Dhyan. Vraagtekens zijn er ook omtrent het vertrek van een vriend van Rob naar Spanje, een dag na diens vermissing. Deze vriend regelde daar allerlei zaken met een advocaat, maar geeft Rob pas drie dagen later op bij de politie als zijnde vermist.

Over het contact met de politie in verband met de vermissing van haar zoon, heeft Dhyan geen goed woord over. Fout na fout wordt gemaakt, hetgeen veel onnodige onrust heeft veroorzaakt.

Inmiddels zet Dhyan zich in voor nabestaanden en achterblijvers die hetzelfde hebben meegemaakt. Op 24 september a.s. organiseert zij samen met Jack Keijzer en haar dochter Mirjam een dag om geweldslachtoffers te herdenken. Het is een besloten bijeenkomst, meer hierover vindt u tegen die tijd in de media. Jack Keijzer was dinsdag 14 juni te gast bij RTL Late Night en las daar een hartverscheurend gedicht voor over het verlies van zijn beide zonen. Na de dood van zijn in 2007 vermoorde zoon Pascal richtte hij de stichting ADS (Aandacht Doet Spreken) op. Onder andere Dhyan vindt veel steun in deze groep.  Op 4 juni jl. is er een gedichtenbundel gepresenteerd. De gedichten zijn geschreven door mensen die gelijksoortige situaties meegemaakt hebben. Ook staan er mooie gedichten van Dhyan in, want schrijven helpt!

Dhyan hoopt en strijdt nog altijd voor de waarheid, hoe hard hij ook zal zijn. Rob was een grappige, innemende man, hij ging met zijn nichtjes naar K3. Hij was gek op zijn eigen kinderen, hij belde ze 10 keer per dag, waar ter wereld hij ook zat. Een van zijn favoriete muzieknummers was het liedje "Als ik kon toveren" van Herman van Veen. Hoe ironisch, als Dhyan kon toveren dan zou ze haar geliefde zoon allang terug getoverd hebben…

De gedichtenbundel, genaamd "Lint van Herinnering", is te bestellen via de website van de Landelijke Organisatie voor Nabestaanden Geweldslachtoffers (www.lovng.nl)

Tekst: Margreeth Anema

Afbeelding
Ommen 2015 tijdens Dag Herdenken Geweldslachtoffers

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant