Afbeelding

Groot cadeau voor de Egmondse Reddingsbrigade

Algemeen Egmond aan Zee

De Egmondse Reddingsbrigade (ERB) ontving onlangs een grote schenking (€ 25.000) uit de nalatenschap van Hendrik en Aatje Stam. Als dank en ter nagedachtenis liet de reddingsbrigade een bronzen beeldje maken van een reddingboot. 

Kunstenaar Fabio Pravisani maakte dit object. De Egmondse Reddingsbrigade onthulde het beeld maandag 9 mei in het bijzijn van familie en leden van de Egmondse Reddingsbrigade. Dit beeldje huist nu in de strandpost.

'Eerst m'n werkpak'

Volgens de Egmondse Reddingsbrigade mag Egmond deze markante man en lieve vrouw niet vergeten. "Hendrik Stam was een bijzonder mens. Altijd vrolijk, grappig en ad-rem met zijn uitspraken. Hij werd in 1962 voorzitter van de brigade. Hij was een echte voorzitter, hij straalde rust en autoriteit uit. Als hij op de post kwam, zei hij steevast: 'Ik zal eerst m'n werkpak even aantrekken'. Hij bedoelde hiermee dat hij zijn zwembroek ging aandoen."

De Egmondse Reddingbrigade benadrukt dat "de harten van Hendrik en Aatje altijd warm liepen voor de brigade". "Dat is nu dubbel bevestigd door deze bijzondere schenking. Dankbaar, dat is wat we zijn", aldus voorzitter Edwin Buis.

De Egmondse Reddingsbrigade kreeg onlangs ook een andere schenking. Rabobank Noord-Kennemerland schonk de organisatie op dinsdag 10 mei €1.583,-. 

Lees hierover meer.

Foto: Egmondse Reddingsbrigade.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant