Voorzitter Dick Beemster (l) en secretaris Frans Beudeker (r) namen de cheque in ontvangst. De grote stemmen-trekker was Rob van Tuin. Hij was dinsdag niet aanwezig tijdens de prijsuitreiking.
Voorzitter Dick Beemster (l) en secretaris Frans Beudeker (r) namen de cheque in ontvangst. De grote stemmen-trekker was Rob van Tuin. Hij was dinsdag niet aanwezig tijdens de prijsuitreiking. Foto: Evert Visser.

Rabo-geld voor Egmondse Reddingsbrigade en Rolstoelbus Heiloo

Algemeen Heiloo

HEILOO - Goed nieuws voor de Egmondse Reddingsbrigade en Rolstoelbus Heiloo. De twee organisaties eindigden dinsdagavond op respectievelijk de tweede en derde plaats tijdens de Rabo Clubkas finale-avond in de Cultuurkoepel in Heiloo. De Castricumse Reddingsbrigade behaalde een nummer 1-positie.

Rabobank Kennemerland is organisator van een wedstrijd waarbij Rabobank-klanten hun stem mogen uitbrengen op een vereniging of stichting in de gemeenten Heiloo, Castricum en Bergen. De bank stelde in totaal 40.000 euro beschikbaar (uit de winst) om uit te delen aan 118 organisaties. Hoe meer stemmen de verenigingen en stichtingen in de wacht slepen, hoe meer geld ze verdienen. De Rabobank schenkt de Egmondse Reddingsbrigade €1.583,-. Rolstoelbus Heiloo krijgt €975,- cadeau.

Andere goed scorende organisaties in de top 10 waren achtereenvolgens Timmerdorp Akersloot (€937,-), hockeyclub HV De Terriërs (€852,-), voetbalvereniging HSV (€832,-), Timmerdorp Heiloo (€780,-), Oud Castricum (€775,-), Zonnebloem afd. schoorl -Groet-Camperduin (€768,-) en voetbalvereniging V.V. Limmen (€762,-).

De puntenaantallen en geldbedragen volgden elkaar in hoog tempo op tijdens live muziek op het podium in de Cultuurkoepel. Ook een dans/ turn-optreden van de jongens en meisjes van sportvereniging Tios Limmen en een musical-spektakel van de Egmondse musicalvereniging De Hanswijckers waren vermakelijk voor het publiek. De Rabobank Noord-Kennemerland organiseerde de Rabo Clubkas dit jaar voor de eerste keer en kijkt tevreden terug op een succesvolle actie.

Tekst: EJV Mediaproducties/ Evert Visser.

 

Edwin Buis van de Egmondse Reddingsbrigade.’

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant