Afbeelding

Koninklijke onderscheidingen voor vrijwilligers

Algemeen Heiloo

Een mooi moment vandaag voor zes bijzondere vrijwilligers uit Heiloo. Zij ontvingen in de Witte Kerk een Koninklijke onderscheiding van burgemeester Hans Romeyn. De gelukkigen zijn Diny Hoedjes-van Keulen, Jakke Hiemstra, Aat Richter Uitdenbogaardt, Jopie Ligthart-Konijn, Jaap Schuuring en Leonie Hennekens.

De gemeente Heiloo en familieleden lokten de Heilooënaren met een smoes naar het gemeentehuis. Hier kregen de vrijwilligers het goede nieuws te horen. Vervolgens trakteerde de burgemeester hen op een sympathieke speech ten overstaan van een volle kerk met familieleden, vrienden en collega's. Hier kregen zij de onderscheiding opgespeld en ontvingen ze veel felicitaties. Uiteraard was er een fotomomentje. 

De Heilooënaren kregen de onderscheiding omdat zij zich inzetten voor de medemens. Waar de een zorgt voor ouderen of actief is binnen de kerk, organiseert de andere op muzikaal en cultureel gebied activiteiten. "Allen leveren zij een waardevolle bijdrage aan het leven in Heiloo en omgeving", aldus de burgemeester.

Op de foto van links naar rechts: 

-Aat Richter Uitdenbogaardt (Gereformeerde kerk in Alkmaar, Ripping Bunnik Fonds).

-Jakke Hiemstra (Vrijwilliger voor de kerk op veel fronten. O.a. voorzitter van het college van kerkrentmeesters van de Protestantse gemeente Heiloo).

-Burgemeester Hans Romeyn.

-Jaap Schuuring (Organisatietalent op cultureel en muzikaal vlak en regisseur. O.a. Falkland Toneel, de werkgroep Music Meeting Heiloo (festival voor amateur-muzikanten), werkgroep 50+.

-Leonie Hennekens (Muzikale activiteiten voor de Sint Willibrordusstichting en verzorgingshuizen. Diverse functies voor de R.K. Willibrorduskerk, verbonden aan het Alkmaars Symfonie Orkest).

-Diny Hoedjes-van Keulen (Stichting de Zonnebloem in Heiloo).

-Jopie Ligthart-Konijn (O.a. Vereniging de Zonnebloem in Heiloo, RK Parochie 'Bron van Levend Water' in Heiloo, Stichting Hart voor Polen).

Lees volgende week meer in Uitkijkpost.

Tekst: EJV Mediaproducties/ Evert Visser

Foto: Evert Visser

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant