Afbeelding

Heiloo zet in op meer dagjesmensen

Toerisme Heiloo

HEILOO - De gemeente Heiloo zet de komende tijd in op het trekken van meer bezoekers uit de regio en het verleiden van meer dagtoeristen naar Heiloo. Wethouder Fred Dellemijn, portefeuillehouder Economische Zaken en toerisme ziet daarin nog genoeg kansen liggen voor Heiloo. De dames van Watgaanwedoen.nl ondersteunen daarbij onder andere met een evenementenkalender op hun website en met het vakantiemagazine dat in de regio wordt verspreid.

Fred Dellemijn: "Heiloo heeft bijzonder cultuur historisch erfgoed. Dat is nog onvoldoende bekend in de regio en dat vind ik zonde. We laten graag zien wat we als dorp hebben te bieden."
Naast cultuurhistorie heeft Heiloo ook een goed winkelaanbod en een ruime keuze aan horeca. "Het doet mij altijd goed om te zien hoeveel gezelligheid er op de terrassen is". 

Ellen van Kaam en Doreen Dekker van Watgaanwedoen.nl: "Om eerlijk te zijn dachten wij dat Heiloo een rustig dorp was waar weinig valt te beleven. Sinds dat wij ons in Heiloo verdiepen, zien we dat anders. Voor gezinnen is het bos met het grote speelveld en huttenbouwplek een aanrader. In Heiloo kun je ook een prachtige kanotocht maken bij het Maalwater of zwemmen in het Baafje. Daarnaast zijn er zoveel leuke activiteiten van langste braderie tot culturele evenementen op het bijzondere Willibrordusterrein. Neem gerust een kijkje op onze website als je een keer op zoek bent naar een leuke dag uit in de buurt."

Met het vakantiemagazine hoopt Heiloo ook dagtoeristen naar Heiloo te trekken. Fred Dellemijn: "Het magazine ligt ook in Bergen, Uitgeest, Castricum en de Egmonden. De teksten staan in het Nederlands en Duits vermeld. Wij hopen dat toeristen ook Heiloo gaan ontdekken en kunnen genieten van al het moois dat ons dorp heeft te bieden."

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant