Afbeelding

Afsluiting Kanaalweg: 'Binnenkort zwemmend naar mijn werk?'

Algemeen Heiloo

HEILOO/ AKERSLOOT - Niet alleen de Kanaalweg is tijdelijk dicht voor klanten van ondernemers van de Boekelermeer, maar soms ook andere wegen richting de bedrijven. Dit komt de bereikbaarheid niet ten goede. Waarom worden werkzaamheden niet beter op elkaar afgestemd, vragen ondernemers zich gefrustreerd af.

Paul Boerlage, eigenaar van een wijnbedrijf aan het einde van de kanaalweg, rijdt om naar zijn werk in de Boekelermeer via het Kooimeerplein en de vuilverbranding. "Dit kost mij tien minuten extra reistijd. Dat valt te overzien. Maar op 15 maart behoorde ook deze route niet tot de mogelijkheden. Toen ik op de rotonde aankwam, zag ik tot mijn grote schrik dat de wegen naar Akersloot en de Boekelermeer ook voor onbepaalde tijd dicht waren. Ik reed toen noodgedwongen via de A9 en de afslag Akersloot naar mijn werk. Het gevolg: 35 minuten vertraging! Dat had ik van tevoren wel graag willen weten."

Een andere ondernemer, op het bedrijventerrein aan het einde van de Kanaalweg, meent dat de politiek van Heiloo, Alkmaar en de provincie te weinig in oplossingen denkt. "Een voorbeeld: waarom gaat de nieuwe bussluis op de Nijenburgerweg (richting AZ) niet tijdens spitsuren open voor bestemmingsverkeer richting de Boekelermeer? Dat zou de Kennemerstraatweg ontlasten." Verder kijkt de ondernemer alvast vooruit naar begin juni. Dan is de kruising richting Akersloot aan het einde van de Kanaalweg tijdelijk dicht. "Ik denk dat wij dan zwemmend door het Noordhollands Kanaal naar ons werk moeten."

Ondernemer H. Zoon van Gashandel Zoon noemt de bereikbaarheid van zijn bedrijf redelijk goed. "13 april wordt er nieuw asfalt aangebracht, dan is de weg vanaf Heiloo een dag dicht. Daarna is mijn bedrijf weer redelijk bereikbaar." Volgens de ondernemer is de afsluiting noodzakelijk om de veiligheid te waarborgen tijdens de werkzaamheden. Verder verloopt het overleg met de aannemer en zijn medewerkers goed. "In overleg is veel mogelijk, men begrijpt dat mijn seizoen nu begint!"

Lees morgen meer in Uitkijkpost.

(Tekst: EJV Mediaproducties/ Evert Visser)

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant