Afbeelding

PCC Maalwaterrun en walk, bent u er al klaar voor?

Sport Heiloo

Nog een paar dagen en dan gaat de PCC Maalwater Run en Walk van start op het Stationsplein. Zondag 17 april is het zover! Leden van Rotaryclub Heiloo zijn zaterdag en zondagochtend al vroeg in de weer om alles klaar te zetten.

Wandelen
De wandelaars die de 16 km wandeling willen maken moeten tussen 9.00 en 9.30 uur inschrijven in Plaza Cinco op het Stationsplein. Neem uw duinkaart mee! Geen duinkaart? Die is onderweg voor € 1.80 te koop.
De wandelaars die 6 en 12 km willen lopen, kunnen zelf bepalen hoe laat ze starten.  
De wandeling staat beschreven in een boekje. Er is geen bewegwijzering (pijlen) onderweg. 
Het eerste deel van de 16 km wandeling gaat door de "Burgemeestersbuurt en langs de Egelshoek, via het Maalwater en de Zeeweg richting Egmond en het Duin (Duinkaart) naar de Adelbertusakker en terug langs het Monnikenpad. Voor wandelaars met een hond zijn hier en daar alternatieve routes beschreven. In de kortere routes worden stukken van de 16 km wandeling afgestoken.  Er is voor alle wandelaars een leuke stop in de Beeldentuin van Ditta Engel. En  ook op de Belieslaan wacht een gastvrouw met koffie en koekjes op de wandelaars. 
Belangrijk! Voor alle afstanden geldt dat de wandelaars voor 13 uur zich moeten afmelden in Plaza Cinco. Na 13 uur is de finish voor de walk gesloten in verband met de run die gaat starten.

Rollator of Rolstoel
Om 10.30 start een korte wandeling (2 of 4 km) voor rolstoelen met begeleiders en wandelaars die een rollator gebruiken. Die wandelingen staan ook beschreven in het boekje. 
Inschrijven en afmelden in Plaza Cinco. 

Alle wandelaars dragen met een bedrag van € 5,- bij aan het goede doel.

Goede Doel
De netto opbrengst van het evenement wordt gebruikt om via het Rotary Sportfonds Heiloo mensen in de gelegenheid te stellen om te sporten. Denk daarbij aan vluchtelingen en mensen met een laag inkomen waarvoor de bestaande hulp niet toereikend is. Sport@School, het sportproject dat ervoor zorgt dat de leerlingen van de basisscholen extra sportlessen kunnen krijgen, wordt ook weer gesteund. En zal er een donatie gedaan worden aan de Heiloo Olympics, dé sportdag voor mensen met een beperking op 18 juni a.s.

De Run
De start zal dit jaar op de Heerenweg zijn. De route gaat via de rotonde richting Gemeentebosje, over de Breedelaan en de Stationsweg terug naar de Heerenweg, dan richting Vennewatersweg, en via Zevenhuizerlaan en Haesackerlaan naar de finish op het Stationsplein.
De mensen die langs de route wonen krijgen één dezer dagen een berichtje in de bus en ook worden langs de route aanplakbrieven opgehangen. Het verkeer ondervindt tussen 2 en 4 uur wel wat hinder. Er staan verkeersregelaars en parcoursaanwijzers langs de route om de renners te beveiligen. 
Het programma begint om 14.00 uur. Na een warming-up gaan de deelnemers aan de 2,4 km van start. Dan volgt de start van de Bambinirun voor de allerkleinsten. Aansluitend start om ca 14.30 uur de 4,5 km. Om 15.00 uur  is de laatste start, de 9,5 km, waarbij het parcours tweemaal wordt gelopen en het publiek dus alle kans heeft om hun favorieten aan te moedigen. 
Voor het eerst zal gewerkt worden met tijdwaarneming via een chip op het startnummer. Alle deelnemers, behalve de Bambini's, ontvangen hun startnummer gekoppeld aan een chip.

Inschrijven
Al ruim 600 inschrijvingen! Leerlingen van de basisscholen hebben zich op de scholen kunnen aanmelden. Leerlingen van het PCC doen dat op hun eigen website. Alle deelnemers die zich niet op die manier konden opgeven kunnen dat nu doen via de website www.pccmaalwaterrunenwalk.nl  of op de dag zelf bij de inschrijfkraam op het Stationsplein. Op de website staat alle informatie en een telefoonnummer voor vragen.
 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant