Het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland.
Het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland. Foto: Wieke Leenstra

Het Begeleidingsorkest in Cultuurkoepel

Algemeen

HEILOO - Het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland zal op zaterdag 16 april om 20:00 uur onder leiding van Pieter-Jan Olthof een concert geven in de Cultuurkoepel van Heiloo. Het orkest, beter bekend als vast Begeleidingsorkest van de Oratoriumverenigingen uit Castricum, Schagen en Bergen, zal nu vooral symfonisch werk ten gehore brengen.

Op het programma staan het dubbelconcert voor hobo en viool van Johann Sebastiaan Bach, Prélude à l'après midi d'un faune van Claude Debussy, Ouverture Romeo en Julia van Pjotr Iljitsj Tchaikovski, en de achtste symfonie van Antonin Dvorák. Hiermee is het zeer gevarieerd.

Als solisten bij Bach zullen Loekie van der Heide en Dorine Jansma optreden. Loekie is als concertmeester verbonden aan het Begeleidingsorkest en Dorine verleent regelmatig haar medewerking aan het orkest bij andere grote werken, zoals bijvoorbeeld de Mattheus Passie en diverse Requiems.

Het concert op 16 april 2016 begint om 20.00 uur in De Cultuurkoepel, Kennemerstraatweg 464 te Heiloo. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid. Kaarten à € 25,00 zijn via www.begeleidingsorkestnoordholland.nl te bestellen en aan de zaal verkrijgbaar.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant