Vrijwilligers planten bosplantsoen.
Vrijwilligers planten bosplantsoen. Fotograaf Peter Mol

Bewoners planten bomen in Heilooër buurtpark

Algemeen Heiloo

Buurtpark De Achtkant wordt door bewoners zelf onderhouden. Een mooi voorbeeld van burgerparticipatie in de gemeente Heiloo. Op zaterdagochtend 19 maart organiseren zij een boomplantdag en iedereen is welkom om te helpen. De bewoners planten bomen en struiken met bloemen en bessen, wat goed is voor vlinders, bijen en vogels.

De Werkgroep buurtpark De Achtkant is anderhalf jaar actief. Ze hebben al zonnige plekjes voor vlinders gemaakt en meer licht en ruimte gebracht in de bosjes zodat bomen en struiken beter kunnen groeien. Verder legden ze een rust- en broedplaats aan voor dieren zoals wezels, egels en vogels van takken en stammen. Landschap Noord-Holland ondersteunt de buurtbewoners zodat ze vrijwel zelfstandig het ecologisch beheer van het buurtpark kunnen uitvoeren.

Mee doen?

De boomplantdag is op 19 maart en start om 9.30 uur. Verzamelen op De Achtkant nummer 17. Ook meedoen? Graag! Meer informatie bij contactpersoon Jannie Kramer, j.kramer-kasemier@planet.nl, telefoon 072-5896878. Ook kinderen zijn van harte welkom!

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant