Afbeelding

Clubhuis Terriërs kan weer jaren mee

Sport Heiloo

HEILOO - Het onderhoud van het clubhuis van De Terriërs was er de laatste jaren een beetje bij ingeschoten doordat de financiële middelen in de veldaccommodatie gestoken moesten worden. Het werd hoogtijd dat het clubhuis aangepakt werd. "Daarbij hebben we prioriteit gelegd op de hygiëne en de veiligheid", vertelt voorzitter Wytze van der Meer. 'We hebben op de begane grond de kleedkamers netter gemaakt, nieuwe toiletten, ruimte voor materiaal van trainers en spelers en voor scheidsrechters met eigen douches, en onder andere ook maatregelen genomen tegen het sluimerende gevaar van legionella. We hebben meer uitgangen vanuit het clubhuis. Het oppervlak van de kantine is vergroot en die is ook fraai gemoderniseerd. In de planning staat nog een vergroting van het balkon die dan een tribune-achtig karakter krijgt met extra uitgang en misschien komt er ook nog een nieuwe keuken.'

De ingreep heeft tot dusverre zo'n €70.000 (zonder subsidie) gekost. Van der Meer: "De grootste opgave van een dergelijk project is eigenlijk het warm krijgen van de leden om eraan mee te werken en dat hebben zij met groot enthousiasme gedaan. Ik schat dat er ongeveer 50 clubleden aan gewerkt hebben, sommigen al vanaf december elke dag. Ik heb berekend dat ons dit al gauw €50.000 heeft bespaard. Het wekt ook saamhorigheid op. Clubleden zetten hun kennis of hun netwerk in, zijn zelf sponsor of benaderen bedrijven die als vorm van sponsoring het werk dat wij niet zelf konden doen, gratis of tegen een schappelijk prijsje hebben gedaan of materiaal hebben geleverd."

Die zelfwerkzaamheid van de leden - ook ouders van jeugdleden - doet Van der Meer deugd: "Het bewijst - in tegenstelling tot wat je tegenwoordig vaak hoort over het gebrek aan betrokkenheid - dat we ook in dat op zich een gezonde vereniging zijn. Met bijna duizend leden zijn we een van de grootste en misschien zelfs de grootste vereniging van Heiloo. Ruim 4% van de Heiloose bevolking zit op hockey bij ons. Landelijk is dat nog geen 2%. En dat voor een vergrijzend dorp. Dat zegt wel iets over De Terriërs."

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant