Heiloo

Rover gaat 100 dagen afval scheiden Wie doet er mee?

Ik ben Rover en ik ben tien jaar. Ik zit op basisschool Elckerlyc in groep 7. Vorig jaar maakte ik op school een studie over afval. Dat vond ik wel een leuk onderwerp. Mijn moeder zag laatst iets op Internet over het 100-100-100 project. Van 1 april tot 9 juli gaan een heleboel mensen in verschillende gemeenten de uitdaging aan om 100% van hun afval te scheiden. Dat lijkt mij best moeilijk. Ik wil graag meedoen met het project en daarom zien jullie af en toe een stukje in deze krant over hoe het gaat met het afval scheiden bij mij thuis.

Ik denk dat het belangrijk is om het afval apart te verzamelen omdat het dan gerecycled kan worden. Zo kan iets weer opnieuw gebruikt worden. Vanaf 1 april krijgen we elke week een opdracht en moeten we het afval wegen. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan!

Heiloo is een van de 29 gemeenten die mee doet aan dit initiatief. Om nog beter inzicht te krijgen in de mogelijkheden van afvalscheiding zijn ervaringen, meningen en tips van huishoudens nodig. Daarom kan iedereen, jong of oud, zich (net als Rover) tot 15 maart aanmelden op www.100-100-100.nu

Tekst en foto: Natalie Bottemanne

Meer berichten