Afbeelding

Inschrijving Cross Triathlon Akersloot is geopend

Sport Akersloot

Akersloot – Op zondag 19 juni as. organiseren de samenwerkende AMAK en IJsclub Akersloot onder auspiciën van de Nederlandse Triathlon Bond de tweede Cross Triathlon Akersloot.

Na een voortvarende eerste editie van de Cross Triathlon  Akersloot, wordt het evenement nu in plaats van op zaterdag gepland op zondag 19 juni omdat het dan rustiger, lees veiliger in het dorp is voor de atleten. In tegenstelling tot vorig jaar start het eerste onderdeel, het zwemmen nu om 11 uur in de ochtend en worden de snelste deelnemers rond 12.30 uur bij de finish verwacht.

De eerste inschrijvingen voor deze 1/8 triathlon zijn alweer binnen. Dit jaar geldt er een maximum van 125 individuele deelnemers en 10 teams. De atleten zwemmen in het Alkmaardermeer, mountainbiken door de weilanden van Akersloot, dwars door veestallen en over pontonbruggen en sluiten af met hardlopen langs het meer, door de historische Klaas-Hoorn-Kijfpolder polder.

De IJsclub Akersloot en Akersloter Marathon Klub (AMAK) zijn ook in 2016 de twee organiserende verenigingen achter de Cross Triathlon Akersloot.

Voor meer informatie en inschrijvingen zie: www.triathlonakersloot.nl , www.facebook.com/triathlonakersloot en www.ntbinschrijvingen.nl

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant