Afbeelding

Beren op de Kanaalweg

Algemeen Heiloo

HEILOO - De wegafsluiting van de Kanaalweg in Heiloo leidt tot vragen en discussies. Hoewel de gemeente Heiloo via haar website en andere media informatie verschaft, zien veel inwoners van Heiloo nog 'beren op de weg'.

De gemeente Heiloo maakte onlangs bekend dat de Kanaalweg van maandag 22 februari tot half juli is afgesloten voor doorgaand auto-verkeer vanaf de kruising Kanaalweg-Rosendaal tot bedrijventerrein Boekelermeer Heiloo. Volgens Heiloo gaat het om een korte periode zodat de overlast beperkt blijft. De werkzaamheden vinden in etappes plaats en startten afgelopen maandag op de kruising Kanaalweg-Rosendaal. Deze kruising is op 24 maart weer open. Tot die tijd zijn aanwonenden op dit gedeelte bereikbaar via Alkmaar. Hetzelfde geldt voor het bedrijventerrein Boekelermeer Heiloo en Boekel. Vervolgens laat Heiloo na de bouwvak de laatste werkzaamheden uitvoeren tussen de Kennemerstraatweg en het Rosendaal. Volgens de gemeente is groot onderhoud nodig om de verkeersveiligheid, de doorstroming en het rijcomfort van de Kanaalweg te verbeteren.

Inwoners van Heiloo reageren afwijzend op de werkzaamheden. Het zou zinloos zijn, men vreest extra drukte, langere reistijd en problemen voor bedrijvigheid.

De gemeente Heiloo organiseert over dit onderwerp een inloophalfuur voor bewoners, ondernemers en belanghebbenden. Dat gebeurt vanaf vandaag (woensdag 24 februari) elke woensdag van 10.00 - 10.30 uur in de keet van de aannemer Ooms Construction aan de Droogmakerij (bedrijventerrein Boekelmeer Heiloo). Bezoekers kunnen daar knelpunten en vragen over het werk met de aannemer bespreken.

Lees morgen meer in Uitkijkpost over dit onderwerp.

Tekst EJV Mediaproducties/ Evert Visser

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant