Wethouder Elly Beens krijgt een heerlijke lunch geserveerd.
Wethouder Elly Beens krijgt een heerlijke lunch geserveerd.

Kinderkookcafé bij Brasserie in 't Groen-verslag

Algemeen Heiloo

Op woensdag 17 februari zwaaiden de leerlingen van groep 7 van OBS de Zuidwester de scepter over de keuken, bar en bediening van Brasserie in 't Groen in Heiloo. Hun gasten waren ruim 40 ouders én Elly Beens, wethouder van de gemeente Heiloo, die konden genieten van een perfect verzorgde en gezonde lunch!

Kijkje in de keuken
Huub Tervoort, chef-kok van Brasserie in 't Groen geeft de leerlingen letterlijk een kijkje in de keuken. Hij vindt het belangrijk dat kinderen zien wat er allemaal moet gebeuren voordat er een lekkere en gezonde lunch op tafel staat. Warenkennis, kookkunst, planning, samenwerken en organiseren zijn allemaal belangrijk bij het runnen van een restaurant. Huub: "Het is voor kinderen belangrijk dat zij - naast theorie - ook leren in de praktijk en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen taken."

Voorbereidingen.
Voorafgaand aan de lunch kregen de leerlingen een kookworkshop en les in bedienen en werken achter de bar. Zij hebben de tafels keurig opgedekt en kregen tips voor het opnemen van de bestelling en afrekenen. Een bijzonder gemotiveerde keukenbrigade heeft heerlijke gezonde broodjes, soepen en salades bereid. Ook in de bediening en achter de bar lieten de leerlingen zien wat zij in korte tijd geleerd hebben.

Foto's: Stip Fotografie


 


 


 


 


 


 

Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant