Foto: Stip Fotografie
Foto: Stip Fotografie

VIP: Wat doet Alfred Roszbach nou?!

Ingezonden Heiloo

Het Vrijwilligers Informatie Punt laat in de rubriek "Wat doe jij nou?!" elke maand een vrijwilliger aan het woord. Deze keer is dat Alfred Roszbach (46) die in zijn vrije tijd fotograaf is.

Alfred heeft geen fotovakschool doorlopen maar heeft een cursus van 1,5 jaar gevolgd waarbij bleek dat hij een natuurlijke aanleg had voor de fotografie. Ongeveer 3 jaar geleden is hij naast zijn werk begonnen met het fotograferen van verschillende evenementen.
Alfred vertelt dat hij organisatoren van evenementen benadert en vraagt of hij foto's mag komen maken. Vaak worden deze foto's dan door de organisatie gebruikt om er mee naar buiten te treden. Hij heeft veel plezier in het fotograferen en vindt het vooral kicken als professionele fotografen zijn foto's ergens voor willen gebruiken.

Benieuwd voor wie Alfred fotografeert? Alfred fotografeert voornamelijk in Noord-Holland. Hij heeft onder andere foto's gemaakt voor de affiches en flyers van Showhero, van de Nieuwjaarsduik 2016 in Egmond aan Zee en van hardloopwedstrijden. Ook was hij vorig jaar te vinden bij Het Glazen Huis in Alkmaar. En mocht er een bruidspaar zijn dat zijn manier van fotograferen mooi vindt, dan doet hij ook bruiloften!

Hij maakt tevens foto's voor de Uitkijkpost. In januari 2016 fotografeerde hij de nieuwe wijk Zuiderloo en hij hoopt dat hij regelmatig een reportage aan kan leveren zodat het verloop van de bouw in de krant geplaatst kan worden. Ook heeft Alfred voor de Uitkijkpost een reportage gemaakt van het Sportgala 2016 in Heiloo. Verder kijkt hij weer uit naar het jaarlijks evenement Dolphin Rocks Heiloo om daar ook weer de mooiste foto's te kunnen maken.

Alfred meldt nog wel even dat híj de foto's maakt, maar dat zijn vriendin Moniek Rekveld ze keurt voor hij ze opstuurt naar de organisatoren of de Uitkijkpost.

Naast de fotografie is Alfred ook jaren vrijwilliger geweest bij het Timmerdorp (soms als het Timmerdorp in zijn vakantie valt, is hij daar nog steeds vrijwilliger) en de Hobbyfarm als leider houtkamp. Alfred heeft veel voldoening van zijn werk en hij hoopt dat 2016 net zo'n druk jaar voor hem gaat worden als 2015 met veel leuke evenementen om te fotograferen en veel contact met mensen!

Tekst en fotografie: Stip Fotografie

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant