Afbeelding

Sportklasleerlingen PCC Heiloo: ,,Go Dennis!" (VIDEO)

Sport Heiloo

Deelname aan de halve marathon in New York, dat is de droom van de blinde en autistische Heiloose atleet Dennis Hof. Op woensdag 10 februari jl. liep Dennis 54 rondjes op de baan van AV Trias en werd daarbij aangemoedigd door sportklasleerlingen van PCC Heiloo.

De atleet had het zwaar tijdens deze laatste training, mede vanwege het ijzig koude en natte weer. De scholieren  verspreidden zich daarom rond het parcours, om de atleet vanuit verschillende posities toe te kunnen juichen. Enkele tientallen sportklasleerlingen trokken spontaan hun sportkleding aan om de laatste vijftien rondes met de atleet mee te lopen. De finish was een emotioneel moment, niet alleen voor Dennis, maar zeker ook voor zijn vader, zijn begeleider Patrick Rupsam en de leerlingen. 

Sportklasleerlingen van PCC Heiloo volgen wekelijks vijf extra sportlessen en jaarlijks diverse clinics om kennis te maken met allerlei verschillende sporten. Daar zit uiteraard ook een ski- en snowboardclinic bij, waarna de leerlingen een week op SnowCamp in Oostenrijk gaan. Binnenkort starten de serieuze voorbereidingen op de PCC-Maalwaterrun op zondag 17 april a.s. Sportklasleerlingen van PCC Heiloo doen dan voornamelijk mee aan de 4km en 10km. 
De leerlingen van 2C en 2E die vandaag ruimte in hun rooster hadden om Dennis Hof aan te moedigen, weten daarom als geen ander wat het betekent om sportieve grenzen te verleggen. Ze wensen hem alle succes over vijf weken in New York! 

Video: Beat FM.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant