Een interview voor alle gasten met (van links naar rechts:) Fred Dellemijn (wethouder Heiloo), Dick Winkelhuis (voorzitter van de Stichting Beheerschap Boekelermeer) en Victor Kloos (wethouder Alkmaar).
Een interview voor alle gasten met (van links naar rechts:) Fred Dellemijn (wethouder Heiloo), Dick Winkelhuis (voorzitter van de Stichting Beheerschap Boekelermeer) en Victor Kloos (wethouder Alkmaar).

Boekelermeer beste bedrijventerrein van Nederland

Zakelijk Regio

ALKMAAR/ HEILOO - Bedrijventerrein Boekelermeer is het beste bedrijventerrein van Nederland en vooral sterk op het gebied van economie, duurzaamheid en aantrekkelijkheid. De gemeenten Heiloo en Alkmaar vierden dit heugelijke feit dinsdagmiddag in het gebouw van de HVC Group aan de Jadestraat in Alkmaar. Het winnende bedrijventerrein kwam in oktober vorig jaar al naar voren tijdens de landelijke verkiezing voor beste bedrijventerreinen, georganiseerd door het media- en communicatiebedrijf Elba-rec uit Amersfoort. De viering in Alkmaar stond dinsdag in de agenda.

Tijdens dit feestelijk samenzijn deed de Commissaris van de Koning Johan Remkes het woord. Ook de burgemeesters Hans Romeyn (Heiloo) en Piet Bruinooge (Alkmaar) en de wethouders Victor Kloos (Alkmaar) en Fred Dellemijn (Heiloo) waren van de partij. Daarnaast was Dick Winkelhuis present, hij is voorzitter van de Stichting Beheerschap Boekelermeer.

Juryrapport: De Boekelermeer scoorde beter dan veertien andere bedrijventerreinen op basis van drie kerncompetenties: economie, duurzaamheid en aantrekkelijkheid. De jury liet onder andere het volgende het volgende weten: "Het groene karakter is omarmd en rond de gasopslag ontstaat een heus Energy Innovation Park. Die focus en uitzonderlijke regionale acquisitie levert ze internationale toppers op. Maar ook duurzaamheid, door onder andere de restwarmte van de huisvuilcentrale te gebruiken. Boekelermeer weet als beste concrete resultaten te benoemen. De grondprijs is gelijk gebleven, er is veel grond verkocht en de uitstraling is van zeer hoog niveau.(…) Een verdiende winnaar."

Daarnaast noemt de jury de samenwerking tussen de twee gemeenten en de Stichting Beheerschap Boekelermeer bijzonder. Deze stichting verzorgt onder andere het parkmanagement.

Tekst en foto: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Afbeelding
Met het Veiligheidsbeleidsplan bouwt gemeente Heiloo aan een veilige samenleving Nieuws 1 uur geleden
Kom genieten van de prachtige collectie historische bloemen bij Hortus Bulborum.
Hortus Bulborum Limmen opent het nieuwe seizoen Nieuws 3 uur geleden
Wethouder Tromp helpt de kinderen bij het planten van een pruimenboom op het plein.
Pruimenboom geplant bij Kinderdagverblijf De Vogeltuin Nieuws 15 uur geleden

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant