Foto: archief
Foto: archief

Ingezonden: Wet is wet

Ingezonden Heiloo

Ingezonden brief:

Mede door de invoering van de nieuwe huurwet worden woningen uit de vrije sector omgetoverd in sociale wonungen. Prima toch, niets mis mee.

De herziene Woningwet is erop gericht dat woningcorporaties zich concentreren op hun kerntaak: zorgen dat mensen met een laag inkomen goed en betaalbaar kunnen wonen.

De toepassing kan wel voor heel vreemde verrassingen zorgen. Een voorbeeld: In de vrij dure huurwoningen in het complex Hoog en Laag kwamen woningen door omstandigheden leeg te staan. Deze woningen werden met een huur van meer als 25 % vermindering aan de nieuwkomers aangeboden. Prima.

Nu, ook weer door omstandigheden die net niet prettig zijn, komen (oud)huurders die onder het oude reglement vallen onder de vereiste inkomensgrens.

Een verzoek om ook voor deze (oud)huurders de huur aan de nieuwe omstandigheden aan te passen mislukt. "Als u het niet kunt betalen moet u maar verhuizen". En dwingt zelf tot verhuizing. De nieuwe huurder krijgt dan wel de flat met de verlaagde huurprijs aangeboden. Het is dus voor (oud)huurders niet een tegemoetkoming of aanpassing mogelijk. Wet is wet.

E. Greijer

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant