Afbeelding

'Geniet dat je hier vanavond in de schijnwerpers staat' (video)

Sport Heiloo

HEILOO - Zaterdagavond in Hotel Fletcher in Heiloo. De zaal puilde uit met mensen die de genomineerde sporters van de Sportverkiezing van het jaar graag wilden aanmoedigen. Dat deden ze dan ook enthousiast. Vrolijke muziek van de Heiloose Streetband Caecilia versterkte de goede sfeer nog eens extra. Daarna zong Sanne Mallant, deelneemster aan de televisietalentenjacht Voice of Holland, de sterren van de hemel.

Het was overduidelijk een spannende avond voor de genomineerde sporters. Dat gold bijvoorbeeld voor Pim de Waard, trainer en oprichter van mountainbikegroep De Zeeleeuw. Hij was genomineerd in de categorie trainer-coach. "Dat vind ik een hele eer. Het is een bevestiging voor wat ik gedaan heb."

Nienke Madderom van atletiekvereniging Trias, vorig jaar winnares van de D junioren (t/m 13 jaar) van het officieuze NK op de 60 meter horde - maakte een blije indruk. "Ik vind het heel leuk en spannend. De andere genomineerden zijn ook heel goed, dus ik wacht het maar af."

Even later nam op het podium jurylid Ron Zwerver het woord, hij is ex-volleybal international en winnaar van olympisch goud. "Of je nou wint of niet: ik hoop dat je trots bent en geniet dat je hier vanavond in de schijnwerpers staat". Vervolgens begon de uitreiking, waarbij ook de vrijwilligers van de organiserende Sportraad Heiloo en sponsors een groot applaus kregen.

De uitslagen:

Sporttalent meisje: Nienke Madderom/ Trias

Sporttalent jongen: Dave Wesselink/ Trias

Sportploeg jeugd: Flashing VU12

Trainer/ coach: Frank Knegt/ Flashing

Sportvrouw: Lisanne de Witte/ Trias

Sportman: Thomas Ouwejan/ AZ

Sportploeg: Terriërs dames 1/ De Terriërs

(Tekst: EJV Mediaproducties/ Evert Visser

Foto: Alfred Roszbach)

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant