Cees Rootjes is de coördinator van de Vraagbaak.
Cees Rootjes is de coördinator van de Vraagbaak.

Vrijwilligersorganisatie 'Vraagbaak Heiloo' klaar voor de start

Algemeen Heiloo

Een aantal vrijwilligers hebben besloten een vrijwilligersorganisatie op te zetten met als naam 'Vraagbaak Heiloo'. De Vraagbaak Heiloo is er voor de inwoners van Heiloo en heeft als doel om belangeloos inwoners van Heiloo te helpen bij vragen en/of problemen. De ondersteuning die zij willen bieden betekent niet dat zij zelf het probleem gaan oplossen maar ervoor zorgen dat de vragensteller bij de juiste instantie c.q. persoon terechtkomt. Internet biedt veel waardevolle informatie maar ook slechte en verouderde informatie en biedt niet altijd het juiste antwoord voor doorverwijzing of oplossing.

Heiloo kent al veel vrijwilligersorganisaties die inwoners ondersteunen en helpen op velerlei terreinen. Dat werk gaat de Vraagbaak niet overnemen maar is als het ware aanvullend in die zin dat zij doorverwijzen naar de juiste instantie. Bij vragen en/of problemen kun je denken aan vragen op het gebied van voorzieningen Wmo, hulpmiddelen, vragen over energieleveranties, huur en verhuur, belastingen e.d. Maar ook vragen op het gebied van sociale eenzaamheid kunnen aan de orde komen.

De Vraagbaak Heiloo is een initiatief van de PvdA Heiloo maar heeft er geen formele binding mee. Cees Rootjes is de coördinator van de Vraagbaak en daarmee het eerste aanspreekpunt.

Iedere dinsdag- en donderdagmorgen is er een telefonisch spreekuur van 10.00 uur tot 12.00 uur. Inwoners kunnen dan bellen naar 06-29571927. Krijgen zij niet direct iemand aan de lijn dan wordt verzocht naam en telefoonnummer achter te laten. De vragensteller wordt dan dezelfde dag teruggebeld. Samen met de vragensteller bekijken wij wat de vraag is en wat de beste doorverwijzing is. Is er geen andere instantie die hulp en ondersteuning kan bieden dan wordt gekeken of de Vraagbaak het zelf in behandeling neemt. Voor meer informatie zie https://www.rootjesmanagementenadvies.nl/vraagbaakheiloo

De Vraagbaak Heiloo gaat vanaf 1 februari a.s. van start.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant