Afbeelding

Lokale omroepen maken samenwerking officieel

Algemeen Regio

De omroepen van Bergen, Castricum en Heiloo hebben dinsdag de samenwerking tussen de omroepen officieel gemaakt met het oprichten van een regionaal mediacentrum. Het regionaal mediacentrum krijgt de naam Combimedia Noord-Kennemerland.

De drie omroepen werken sinds de zomer van 2014 al intensief samen. Zo wordt nieuws uitgewisseld via de website en verzorgen de omroepen sinds het voorjaar van 2015 een gezamenlijke radionieuwsdienst. Met de oprichting van de stichting wordt de samenwerking niet alleen officieel, maar kan de samenwerking ook verder gaan.

Het doel van de samenwerkende omroepen is om de nieuwsvoorziening in de regio te professionaliseren en een lokaal toereikend media-aanbod te bieden. 'Die doelstellingen kunnen alleen behaald worden door de samenwerking te zoeken', lichten omroepvoorzitters Geert Bouman, Ron Bulters en Tino Klein toe: 'Samenwerken is noodzakelijk. De eisen aan lokale omroepen worden steeds hoger, dat is goed, maar we kunnen alleen niet aan die hogere eisen voldoen'. In eerste instantie zullen de kijkers en luisteraars niet direct iets merken van de samenwerking, wel zullen er programma's worden uitgewisseld en in gezamenlijkheid worden gemaakt.

De deelnemende omroepen zijn RTV80 (gemeente Bergen), Omroep Castricum (gemeente Castricum) en BE@TFM (gemeente Heiloo). Andere omroepen uit de regio kunnen zich op een later moment nog aansluiten.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant