Foto: Yvonne Munnik
Foto: Yvonne Munnik

Nieuwjaarsduik Egmond: frisse start van 2016

Algemeen De Egmonden

Voor ruim drieduizend nieuwjaarsduikers kon vandaag in Egmond aan Zee hun eerste januari niet meer stuk.

Zij renden in zwembroek of bikini het strand op en doken de zee in om er daarna lachend weer uit te komen. Hen wachtte een warme handdoek, kleding, versnaperingen en gezellige muziek. Voor aanvang van de duik, deden veel deelnemers mee aan een gezamenlijke warming-up.

Opzwepende muziek en sportende enthousiastelingen maakten de voorbereiding tot een waar feest. Het zijn ingrediënten die onlosmakelijk met de nieuwjaarsduik verbonden zijn. Toch hees Stichting Nieuwjaarsduik Egmond aan Zee deze editie deels in een nieuw jasje. Een halfuur voor de duik bekeken nieuwjaarsduikers en publiek drakenvoertuigen, uitgebeeld door spelers van Abacus Theater uit Drenthe en Groningen. Verder lieten theatermakers van het theatergezelschap Close Acts uit Tilburg hun robots zien.

Egmond aan Zee organiseert het evenement sinds 2008. In dit eerste jaar waagden 75 deelnemers de sprong in het zeewater. De Egmondse duik ontwikkelde zich in de loop der jaren steeds verder tot een gewild en goed bezocht evenement. 

Tekst: Evert Visser/ EJV Mediaproducties, Foto's: Yvonne Munnik, Foto (robots): Evert Visser

Foto: Yvonne Munnik
Foto: Yvonne Munnik
Foto: Evert Visser

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant