Afbeelding

Nageeye, Butter en Choukoud starten bij Saucony Egmond Halve Marathon

Sport Egmond aan Zee

Le Champion heeft voor de 44e editie van de Saucony Egmond Halve Marathon de drie sterkste marathonlopers van Nederland vastgelegd. Afgelopen oktober tijdens de TCS Amsterdam Marathon gingen Abdi Nageeye, Michel Butter en Khalid Choukoud op jacht naar de Olympische limiet, maar alleen Nageeye wist een ticket voor Rio de Janeiro te bemachtigen. Nageeye was vorig jaar ook al de beste Nederlander in Egmond aan Zee. Bij de vrouwen staat onder andere Andrea Deelstra aan de start, die zich eveneens wist te kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2016.

De Nederlandse wedstrijdlopers gaan zich op zondag 10 januari mengen in het sterke internationale deelnemersveld. Abdi Nageeye bewees vorig jaar goed mee te kunnen komen met de Afrikaanse lopers. Tot de laatste kilometers streed hij mee om een plek op het podium. Uiteindelijk finishte Nageeye als vierde in 1.03.59, op zes seconden van de nummer drie. Zijn uitstekende vorm wist hij vast te houden tot in Amsterdam, waar hij een fantastische race liep met als eindtijd 2.10.24 op de klok. Weet hij in Egmond aan Zee opnieuw indruk te maken?

Michel Butter en Khalid Choukoud zullen echter net zo gretig zijn om bij de eerste hardloopklassieker van het nieuwe jaar een goed resultaat neer te zetten. Voor Butter was het in Amsterdam maar moeilijk te bevatten dat hij slechts acht seconden te kort kwam voor de Olympische limiet (2.11.08). Een grote teleurstelling voor de Castricummer, maar hij liet wel zien weer helemaal terug te zijn. Hij hoopt zich in het voorjaar alsnog te kwalificeren. Dat plan heeft Choukoud uit zijn hoofd gezet. Hij laat de Olympische droom voorlopig varen (in Amsterdam liep hij 2.11.34) en richt zich nu op de kortere afstanden en het EK Atletiek.

Organisator Le Champion is ook zeer verheugd met de komst van Andrea Deelstra, die de laatste keer in Egmond als zesde eindigde in het eindklassement (1.15.51). Het Nederlandse vrouwenveld bestaat verder uit Marcella Herzog, Marije te Raa, Jessica Oosterloo en Ruth van der Meijden.

Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op www.sauconyegmondhalvemarathon.nl.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant