Afbeelding

Mogelijke strop van EUR 200.000 voor gemeente Heiloo blijkt onterecht

Algemeen Heiloo

De mogelijke tegenvaller voor gemeente Heiloo van twee ton als gevolg van een vooruitbetaling aan zorgorganisatie Evean gaat zich niet voordoen.

Wethouder Elly Beens maakte de gemeenteraad er maandagavond voorzichtigheidshalve op attent, dat deze strop dreigde omdat Evean een dochterorganisatie zou zijn van TSN, dat in financiële problemen zit.

Dat zou zich kunnen doorvertalen naar de gemeente, omdat die ongeveer twee ton te veel aan voorschot had uitbetaald aan Evean voor nog te leveren zorgdiensten. Het zou wel eens een probleem kunnen zijn om dat bedrag terug te krijgen, waarschuwde de wethouder.

Evean meldde echter daags daarop, geen dochter van TSN te zijn. En over het voorschot: ,,Dit voorschot wordt door de gemeente verstrekt aan Evean, waarbij achteraf een afrekening wordt gedaan op basis van de geregistreerde werkelijke zorguren die zijn geleverd. Met andere woorden: daar waar meer geld is verstrekt dan in werkelijkheid nodig is geweest, betaalt Evean het verschil terug.''

Beens legde in een memo aan de gemeenteraad uit, dat de informatie die ze had gegeven inderdaad onjuist was.

,,Er is geen directe relatie tussen TSN en Evean. Hierdoor is een onjuist beeld ontstaan over Evean, dat wij als een betrouwbare samenwerkingspartner in de zorg beschouwen. Ik betreur het zeer dat de informatie niet blijkt te kloppen en bied daarvoor mijn excuses aan. Het was mijn doel om u zo open en transparant mogelijk te informeren over mogelijke risico's.''

Bron: nhd.nl

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant